Raúl González kuuluu Real Madridin seurahistorian suurimpiin legendoihin.

Puhtaan kärjen alla viihtynyt Raúl edusti seuran ykkösmiehistöä 16 vuoden ajan. 741 ottelussa syntyi 324 maalia ja 116 maalisyöttöä.

Nykyään Real Madridin B-joukkue Castillaa valmentava Raúl kertoi Amazon Primen dokumentissa hänen alkuajoistaan Real Madridin edustusjoukkueessa.

Raúlin isä ei meinannut uskoa poikansa päässeen edustusjoukkueen mukaan.

– Olin kotona edustusjoukkueen verrytteluasu päälläni. Isäni saapui töistä kotiin ja kysyi, miksi olin pukeutunut niin, kun Castilla pelaisi vasta sunnuntaina. Sanoin hänelle päässeeni edustusjoukkueen mukaan. Muistan, että meillä oli silloin kotona ruokana jonkinlaista keittoa, eikä isäni saanut lusikallistakaan suuhunsa oltuaan niin jännittynyt, Raúl nauroi viitaten isäänsä, joka oli kuin puulla päähän lyöty.

Nuorukaisen debyytti edustusjoukkueessa ei sujunut suunnitelmien mukaisesti.

– Matkustimme bussilla Zaragozaan ja tiesin olevani avauksessa. Olin hermostunut pelipäivänä. En tiennyt, mitä tulisi tapahtumaan. Zaragozaa vastaan minulla oli useita huippumaalintekopaikkoja, mutta mokasin jokaisen. Ajattelin, etten enää saisi mahdollisuutta edustusjoukkueessa, mutta onneksi he luottivat minuun ja seuraavassa ottelussa Atléticoa vastaan onnistuin maalinteossa.

Lähde: MARCA