Sergio Agüero ilmoitti joulukuussa joutuneensa lopettamaan pelaajauransa sydänongelmien vuoksi.

Agüero tunsi lokakuisen Alavés-ottelun yhteydessä rintakipuja ja hengitysvaikeuksia. Hyökkääjä vietiin ottelusta sairaalaan ja hänelle tehtiin muutaman viikon ajan tarkempia tutkimuksia, joissa selvisi Agüeron kärsivän rytmihäiriöistä. Ammattilaisura oli siinä.

33-vuotias Agüero kertoi Twitch-striimissään siitä päivästä, kun hän joutui ilmoittamaan julkisesti uransa päättymisestä. Se tapahtui joulukuun puolivälissä Camp Noulla. Kaikki Barcelonan edustusjoukkueen pelaajat ja Agüeron seurojen entiset edustajat olivat paikalla tilaisuudessa.

– Kun kärsin ensimmäisen kerran (Alavés-ottelussa) rytmihäiriöistä, ajattelin, ettei se olisi sen tärkeämpää ja tulisin pian kuntoon. Sitten menin sairaalaan ja minut vietiin pieneen huoneeseen, joka oli täynnä kaikenlaisia monitoreja ja silloin huomasin, että joku on huonosti. Muutaman sairaalassa vietetyn päivän jälkeen aloin jo hermostua.

– Tiesin noin viikkoa ennen sen julkistamista, että todennäköisesti joutuisin lopettamaan urani, mutta en sisäistänyt sitä ja minun piti valmistautua siihen. Kun minulle sanottiin, että urani päättyy ja minun piti sanoa se julkisesti, matkustin Abu Dhabiin päästäkseni omiin oloihini. Siksi olin rauhallinen sinä päivänä, kun kerroin asiasta.

– Olin Joan Laportan kanssa juuri ennen kuin menimme ihmisten eteen ja aloin itkemään nähdessäni minua varten asetetun penkin. Minun piti mennä ihmisten eteen, enkä olisi halunnut ja se oli todella vaikeaa. En halunnut ihmisten näkevän minua itkemässä. Laporta sanoi, että minun on mentävä kertomaan ihmisille, mikä tilanteeni on.

Agüero ehti pelata Barcelonan paidassa vain viisi ottelua. Ainoa maali syntyi el Clásicossa Real Madridin verkkoon.