FC Barcelonan kausi 2021-2022 on ollut lievästi sanottuna vähintäänkin tapahtumarikas. Kesällä puhutti erityisesti Lionel Messin lähtö seurasta, syksyn aikana valmentaja vaihtui Ronald Koemanista Xaviin ja talousvaikeuksista on riittänyt rutinaa jatkuvasti.

Pelaajaruletti on pyörinyt vauhdikkaana kesästä lähtien, sillä Messin lähtö piti yrittää paikata jotenkin. Sergio Agüeron ura puolestaan päättyi ikävään sydänvaivaan, ja junioripelaajille on auennut tilaisuuksia pakon sanelemana loukkaantumisista ja koronatartunnoista johtuen. Tammikuun siirtoikkunassa ryhmään puolestaan liittyi neljä uutta pelaajaa: Dani Alves, Ferran Torres, Adama Traoré ja Pierre-Emerick Aubameyang.

Kaiken tämän seurauksena Barcelonan kauden aikana käyttämien pelaajien osalta päästään huimaan lukemaan 37. Niin montaa eri pelaajaa Barca on peluuttanut. Luku on täysin poikeuksellinen, sillä moista rulettia ei Barcalta ole totuttu näkemään.

Vain yksi joukkue Euroopan TOP 5 -liigoissa on peluuttanut Barcelonaa useampia pelaajia. Tuo joukkue on ranskalainen AS Saint-Étienne, jolta on kentällä käynyt 38 pelaajaa. Italialainen Genoa on peluuttanut Barcan tavoin 37 pelaajaa, ja Metz ja Venezia 35:ttä.

Edustusjoukkuedebyyttinsä Barcelonassa ovat tehneet tällä kaudella esimerkiksi Ez Abde, Ilias Akhomach ja Ferran Jutglá sekä jo Itävaltaan palannut Yusuf Demir. Lienee suhteellisen todennäköistä, ettei käytettyjen pelaajien lukema enää 37:stä nouse, ellei Barcelona koe sitten vielä uutta pahaa loukkaantumissumaa.

OptaJose

@OptaJose
38 - Equipos con más jugadores distintos utilizados en las cinco grandes ligas europeas 2021/2022:

38 - AS Saint-Étienne 🇫🇷
37 - @FCBarcelona_es 🇪🇸
37 - Genoa CFC 🇮🇹
35 - FC Metz 🇫🇷
35 - Venezia FC 🇮🇹

Variedad.