Barcelona vahvisti rivejään tammikuussa. Ryhmään liittyivät Ferran Torres, Adama Traoré ja vielä viimeisimpänä Pierre-Emerick Aubameyang.

Marraskuussa paluun Blaugranaan teki brassipuolustaja Dani Alves. Kokenut 38-vuotias pelaaja on ehtinyt jo osoittamaan, että jalka liikkuu edelleen varsin mukavasti.

Päävalmentaja ja vanha pelikaveri Xavi joutui kuitenkin hankalaan rakoon. Barcelona on totuttu näkemään Mestarien liigan jatkopeleissä, mutta tällä kaudella katalonialaisjätti joutuu tutustumaan UEFA:n kakkoskilpailuun Eurooppa-liigaan.

Xavilla oli mahdollisuus nimetä uusia pelaajia ennen kilpailun jatkopelien alkua, mutta ainoastaan kolme. Espanjalaisluotsi päätti tässä kohtaa satsata hyökkäyspäähän ja europelien kokoonpanoon nousivat Traoré, Aubameyang ja Torres. Tällä kertaa Alves jäi rannalle.

Sportin mukaan kokenut brasilialainen ei ottanut tietoa kovinkaan hyvin. Tämän kerrotaan pettyneen Xavin päätökseen erittäin rankasti.

Alvesin kerrotaan olevan erittäin kiitollinen, että pääsi takaisin Barcelonaan. Pettymys Eurooppa-liigan ryhmästä putoamisesta on Sportin lähteiden mukaan silti valtava.

Tästä hetkestä eteenpäin Alves pääsee pelaamaan vain La Ligan otteluita, koska Barcelona on pudonnut myös Copa del Reyn jatkopeleistä.