Copan yksiosaiset puolivälierät pelattiin päätökseen torstai-iltana.

Betis pudotti Real Sociedadin ja Athletic Real Madridin. Manuel Pellegrinin miehistö voitti Real Sociedadin Anoetalla 4-0. Athletic sen sijaan voitti Real Madridin San Mamésilla 1-0. Rayo ja Valencia etenivät Copan välieriin keskiviikkona. Välieräparit arvotaan perjantaina Madridissa.

Suurin mielenkiinto kohdistui San Mamésin huippuotteluun. Athletic pudotti neljännesvälierässä Barcelonan dramaattisten vaiheiden jälkeen ja sai nyt vastaansa toisen jättiläisen, eli Real Madridin. Carlo Ancelotti päätti lepuuttaa lihasvaivoista kärsinyttä Karim Benzemaa ja se saattoi koitua joukkueen kohtaloksi Copassa.

Athletic aloitti ottelun hyvin vahvasti. Marcelinon miehistö oli aggressiivinen, prässäsi korkealta, eikä antanut Real Madridille tilaa. Athletic aloitti ottelun pitkälti samalla tavalla kuin Barcelonaa vastaan muutama viikko sitten. Real Madrid ei saanut pallon kanssa käytännössä mitään aikaan ensimmäisen 25 minuutin aikana.

Athletic sai huonoja uutisia avausjakson lopussa, kun Nico Williams näytti saaneen lihasvamman ja joutui jättämään kentän.

Real Madridin avauskokoonpanossa ollut Vinícius otettiin tunnin kohdalla vaihtoon. Vinícius oli pelannut kahta vuorokautta aiemmin Ecuadorissa MM-karsintaottelussa ja Ancelotti totesi jo ennen ottelua, että maajoukkueotteluissa pelanneet pelaajat tuskin pelaisivat täysiä minuutteja San Mamésilla.

Ottelun ainoa täysosuma näki päivänvalonsa 89. minuutilla. Athletic prässäsi pallon itselleen hyökkäyskolmanneksellaan. Mikel Vesga syötti pallon Álex Berenguerille, joka kääntyi ja laukoi pelivälineen varmasti alakulmaan. 1-0.

Athletic on edennyt kahdesti peräkkäin Copan finaaliin. Nyt se on yhden välieräparin päässä kolmannesta peräkkäisestä finaalista.