John Guidetti on pelannut La Ligassa jo kuuden ja puolen vuoden ajan.

29-vuotias ruotsalaiskärki ei ole kuitenkaan missään vaiheessa onnistunut nousemaan ykköskärjen rooliin Espanjan kentillä.

Ruotsin A-maajoukkueessa aiemmin urallaan 28 ottelua pelannut Guidetti edustaa edelleen Alavésia, mutta on jäänyt tällä kaudella suorastaan olemattomalle vastuulle. La Ligassa vastuuta on tullut noin 270 minuutin verran. Viime kaudella hän pelasi La Ligassa noin 200 minuuttia. Guidetti jättää Alavésin kesällä vapaana agenttina.

Alavésin päävalmentaja José Luis Mendilibar antoi pelaajilleen vapaan viime viikonlopun. Guidetti käytti sen hyväkseen matkustamalla perheensä kanssa Mallorcalle.

AS:n mukaan varkaat olivat tietoisia Guidettin lomareissusta ja murtautuivat hyökkääjän omakotitaloon. Lehden saamien tietojen mukaan Guidettilta varastettiin muun muassa arvokkaita laukkuja noin 30 000 euron edestä. Lisäksi varkaat olivat päässeet käsiksi Guidettin kassakaappiin.

Baskimaan poliisi tutkii parhaillaan tapausta, eikä ole antanut siitä sen suurempia lisätietoja espanjalaismedialle.

Guidetti ei ole suinkaan ensimmäinen ammattilaisjalkapalloilija, jonka asuntoon murtaudutaan Espanjassa. Viimeisen kahden vuoden aikana kymmenien La Liga -pelaajien asuntoihin on murtauduttu. Joissain tapauksissa pelaajien perheenjäsenet ovat olleet sisällä asunnossa ja perheenjäseniä on uhattu aseella.