Saúl siirtyi elo-syyskuun vaihteessa Atléticosta lainalle Chelseaan.

27-vuotias keskikenttäpelaaja on jäänyt Chelseassa täysin olemattomalle vastuulle. Valioliigassa peliaikaa on tullut noin 160 minuutin verran, eli hän ei ole pelannut viiden kuukauden aikana edes kahden täyden sarjaottelun verran jalkapalloa.

Saúl on saanut vastuuta lähinnä Liigacupissa.

Chelsea haastatteli Saúlia verkkosivuillaan, joka kertoi mielipiteensä La Ligan ja Valioliigan eroista.

– La Ligassa peli on paljon taktisempaa, kun taas Valioliigassa se on fyysisempää ja hieman hullumpaa. Valioliigassa peleissä juostaan edes takaisin ja ottelu on vähemmän kontrollissa. Se on kannattajille viihdyttävämpää. Valioliigassa voi tehdä asioita, joita et voi tehdä La Ligassa.

Saúl käytti esimerkkinä Eden Hazardia. Hazard siirtyi Chelseasta Real Madridiin kaksi ja puoli vuotta sitten yli sadalla miljoonalla eurolla. Jatkuvasti loukkaantumisista kärsinyt Hazard on pelannut 44 La Liga -ottelussa, joissa on syntynyt yhteensä vaivaiset neljä maalia.

– Esimerkiksi hiljattain puhuin ystävieni kanssa Eden Hazardista. Chelseassa hän oli helposti yksi maailman parhaista pelaajista ja sitten hän meni La Ligaan, jossa hän on ollut ongelmissa, koska peli on täysin erilaista. Valioliigassa Hazard pääsi haastamaan vastustajia 1v1- tai 2v1 -tilanteissa, mutta La Ligassa sellaisia tilaisuuksia ei tule ja ne puolustetaan pois.

Lähde: AS