Barcelona esitteli Adama Traorén uutena pelaajanaan keskiviikkona Camp Noulla.

Adama palasi Barcelonaan Wolverhamptonista allekirjoittaen loppukauden mittaisen lainasopimuksen. Barcelonalla on käytössään kuluvan kauden jälkeen noin 30 miljoonan euron arvoinen osto-optio.

26-vuotias laitapelaaja on luonnollisesti iloinen palattuaan kasvattajaseuraansa. Adama jätti Barcelonan kesällä 2015.

– Olen fyysisesti vahvempi ja lisäksi minulla on paljon enemmän kokemusta. Minulla on ollut useita valmentajia ja olen oppinut heiltä paljon. Olen onnellinen palatessani kotiin ja voidessani työskennellä Xavin ja Joan Laportan kanssa.

– Olen aina ollut Barcelonan kannattaja, vaikka olen viettänyt useita vuosia Englannissa. Työtehtäväni on auttaa joukkuetta. Yritän saavuttaa ne tavoitteet, jotka Xavi ja Laporta asettivat minulle.

Adamalta tiedusteltiin, saapuiko hän Barcelonaan pelaamaan laitapuolustajana.

– En ole koskaan pelannut laitapuolustajana, mutta kylläkin wingbackina. Toistaiseksi olen puhunut Xavin kanssa laitahyökkääjän pelipaikasta.

Katalonialaismedian mukaan Adama tuli palkka-asioissa huomattavasti vastaan voidakseen siirtyä Barcelonaan. Laportan kommenteista oli helppo päätellä, että se pitää paikkansa.

– Olet tehnyt uhrauksia ja otamme sen huomioon. Olemme kiitollisia ja heti, kun voimme, otamme ne uhraukset huomioon, Laporta todennäköisesti viittasi Adaman palkanalennukseen.

Lähde: AS