Barcelona järjesti tiistaina tiedotus- ja lehdistötilaisuuden medialle ja seuran jäsenille, jossa käytiin läpi seuran kammottavaa taloudellista tilannetta.

Barcelonan nykyisen talousyksikön mukaan seuralla on velkaa noin 1,3 miljardin euron edestä.

Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta kertoi syyttäjän tutkivan entisen seurajohdon tekosia, jotka ajoivat Barcelonan taloudelliseen katastrofiin.

– Tästä eteenpäin autamme syyttäjän työtä, joka voi vapaasti tutkia tietoja kaikista väitetyistä teoista ja henkilöistä, jotka ovat olleet osallisia niihin. Osasimme odottaa, että seuran taloudellinen tilanne olisi huono, mutta se on suorastaan järkyttävä.

– Due Diligence huomasi entisen seurajohdon tehneen sellaisia maksuja, joille ei ollut minkäänlaista taloudellista selitystä. Olemme nostaneet siitä syytteen. Seurassa on muun muassa tehty maksuja, joille ei ole ollut selityksiä ja maksettu normaaliin verrattuna liian suuria summia. Syyttäjän on katsottava, liittyykö niihin rikoksia, Laporta avasi.

Laportalta tiedusteltiin, syyttääkö hän jotain yksittäistä henkilöä – todennäköisesti viitaten entiseen puheenjohtajaan Josep María Bartomeuhun. Vastaus oli kielteinen, mutta rivien välistä oli luettavissa, ettei Laporta välttämättä ajattele niin.

– Syyttäjä päättää, ketkä ovat syyllisiä. Me emme syytä ketään ja sen vuoksi tapaus on syyttäjän ja oikeuden käsissä.

– En toivo kenellekään pahaa. En edes heille, jotka ovat loukanneet minua. Käyttäydymme vain vastuullisesti kunnioittaaksemme seuran jäseniä. Olemme edenneet siihen tilanteeseen, että syyllisten on maksettava virheistään.

– Seurajohto halusi tietää seuran todellisen taloudellisen tilanteen saadakseen tietää, millaiset resurssit meillä on käytössämme. Pyysimme Due Diligenceä tutkimaan ja analysoimaan taloudellista tilannetta ja katsomaan, jos he löytäisivät epämääräisiä maksuja. He löysivät useita sellaisia ja annoimme todisteet syyttäjälle. Nostimme syytteen teoista, joille ei ole selityksiä. Helpotamme parhaamme mukaan syyttäjän työtä. Seuran jäsenet ansaitsevat tietää, mitkä yksittäiset teot ajoivat Barcelonan taloudelliseen katastrofiin.