Dortmundissa pelaava norjalaistähti Erling Håland on vihjaillut useampaan otteeseen syksyn ja talven aikana, että tämä haluaisi pelata La Ligassa.

Kesällä kärkipelaajalla astuu saksalaisseurassa tiettävästi noin 75 miljoonan euron arvoinen ulosostopykälä voimaan. Summa on kova, mutta Hålandin tasoisesta pelaajasta varsin edullinen hinta.

Norjalaista on Espanjassa viety pitkälti Real Madridiin, mutta myös Barcelona on ollut tapetilla. Katalonialaisseuran on muun muassa kerrottu valmistelevan 100 miljoonan euron pottia, joka käytetään Hålandiin.

Paris Saint-Germainin Kylian Mbappé on yhdistetty myös Real Madridiin. Bildin tietojen mukaan ranskalaislaiturin sopimus olisi jo käytännössä tehty.

Hålandin kohdalla Barcelona on noussut vahvemmin keskusteluun juuri Mbappén vuoksi, koska norjalaisen ei uskota haluavan samaan joukkueeseen toisen nuoren supertähden kanssa.

Barcelonan kokenut luottotoppari Gerard Piqué antoi oman mielipiteensä tilanteesta espanjalaisen striimaajan Ibai Llanosin Twitch-ohjelmassa.

– Jos minä olisi Håland ja haluaisin voittaa Ballon d’Orin, niin en menisi samaan joukkueeseen Mbappén kanssa, totesi Piqué.

Kommentti on ymmärrettävä monelta kantilta, mutta siinä lienee myös Barcelona-henkistä johdattelua. Piqué tuskin laittaisi pahakseen, jos norjalaistähti saapuisi Barcelonan pukukoppiin tulevana kesänä.

Gerard Piqué johdattelee Hålandia Katalonian suunnalle. Getty Images.