Vanderlei Luxemburgo saapui Real Madridin päävalmentajaksi tammikuun alussa 2005.

Brasilialaisvalmentaja ehti valmentaa Real Madridia vajaan vuoden ajan kunnes sai potkut joulukuussa.

Flow Sport Club haastatteli Luxemburgoa, joka kertoi tarkemmin potkuistaan. Luxemburgon mukaan Real Madridin puheenjohtaja Florentino Pérez suuttui pahemman kerran, kun luotsi otti Ronaldon lisäajalla vaihtoon. Pérezin mukaan Real Madridissa on ajateltava spektaakkelia ja kannattajia.

– Johdimme Getafea. David Beckham oli saanut punaisen kortin avausjaksolla. Johdimme ottelua 1-0 ja lisäajalla otin Ronaldon vaihtoon, koska olimme vajaalla ja on normaalia puolustaa johtoa. Yleisö suuttui ja alkoi protestoimaan päätöstäni. Ottelu päättyi ja menin pukukoppikäytävään. Florentino oli tullut aitiostaan pukukoppiin ja törmäsin häneen. Hän kysyi, miksi otin Ronaldon vaihtoon. Vastasin hänelle, että johdimme ottelua, enkä ole huolestunut kannattajista, vaan Barcelonasta. Haluan saada heidät kiinni.

Luxemburgon mukaan hän ei missään vaiheessa pyytänyt tulla valituksi Real Madridin päävalmentajan rooliin, sillä Pérez halusi hänet tehtävään ja matkusti Brasiliaan saakka vakuuttaakseen luotsin.

– Florentino vastasi minulle, että Real Madridissa on ajateltava itse peliä ja kannattajia. Kannattajat maksavat ja stadion on loppuunmyyty kaikissa otteluissa, sillä kannattajat maksavat nähdäkseen spektaakkelin.

– Vastasin Florentinolle, etten juurikaan nauti tästä, koska en pyytänyt tulla valituksi tähän tehtävään. Florentino matkusti Brasiliaan saadakseen minut Real Madridin päävalmentajaksi. Tulin Real Madridiin, koska hän hoiti kaiken, joten teen valmentajana omat päätökseni peluutuksesta. Hän ei sanonut minulle enää mitään ja seuraavana päivänä sain potkut.

Lähde: Mundo Deportivo