Kieran Trippier siirtyi tammikuun alussa Atléticosta Newcastleen.

Newcastle maksoi Trippieristä 14 miljoonan euron siirtosumman ja englantilaismedian mukaan siirtosumma nousee 28 miljoonaan euroon, jos Newcastle säilyttää sarjapaikkansa Valioliigassa.

The Athletic haastatteli Englannin A-maajoukkuepuolustajaa, joka kertoi palanneensa kotimaahansa perhesyistä.

– Keskustelin monesti Diego Simeonen ja Atléticon puheenjohtajan (Enrique Cerezon) kanssa. He eivät halunneet minun lähtevän, mutta minulla oli muutama perheasioihin liittyvä syy, jonka takia minun oli palattava Englantiin. Halusin palata kotimaahani ja ainoastaan Newcastle oli kiinnostunut minusta.

– EM-kisojen jälkeen Manchester United osoitti minuun todellista kiinnostusta. Puhuimme, mutta Atlético vaati ulosostopykälän (40 miljoonaa euroa) maksamista. Se oli suuri summa 30-vuotiaasta pelaajasta ja ymmärrän, miksei Manchester United maksanut sitä. Myös joku toinen seura oli kiinnostunut, mutta se on jo mennyttä.

Trippier on kiitollinen Simeonelle, joka kykeni nostamaan hänet uudelle tasolle.

– Simeone auttoi minua paljon. Simeone on täysin samanlainen harjoituksissa kuin otteluissa kentän laidalla. Hän ei lepää koskaan. Monet sanoivat minulle, että Atléticoon siirtyminen olisi huono idea, koska Simeonen alaisuudessa en nousisi keskikenttää korkeammalle, mutta en ajatellut sitä. Olin lähellä siirtyä Napoliin, mutta sitten sain mahdollisuuden siirtyä Atléticoon. En osannut espanjaa, mutta tiesin sopeutuvani Atléticoon.

– Haluaisin nähdä Simeonen työskentelevän Englannissa. Tiedän hänen opiskelleen englantia vuosi sitten ja hänen vaimonsa puhuu sujuvasti englantia. Ongelma on se, että Simeone puhuu niin intohimoisesti pelaajilleen pukukopissa, että ehkä se olisi vaikea toteuttaa kielellä, jota hän ei puhuisi sujuvasti. Simeone on ollut Atléticossa hyvin menestynyt. Kymmenessä vuodessa on tullut kahdeksan pokaalia.