La Ligan keskikastissa majaileva Valencia CF tiedottaa kotisivuillaan vahvistaneensa joukkuettaan 23-vuotiaalla Eray Cömertillä. Cömert saapuu Valenciaan Baselista, ja on solminut ”Lepakoiden” kanssa kesään 2026 ulottuvan sopimuksen.

Cömertin pelipaikka on keskuspuolustuksessa. Hän on kolunnut läpi Sveitsin juniorimaajoukkueet ja pelannut myös jo seitsemän kertaa Sveitsin A-maajoukkueessa. Yhtä vaille kaikki maaottelut ovat olleet ystävyysotteluita. Niiden joukossa on myös viime maaliskuinen harjoituspeli Suomea vastaan. Cömert pelasi tuossa pelissä täydet 90 minuuttia.

Kaksinkertainen Sveitsin-mestari Cömert on pelannut lähes koko uransa kasvattajaseurassaan Baselissa. Ainoat poikkeukset ovat lyhyet lainapestit Luganossa ja Sionissa, mutta Sveitsin ulkopuolelle hän siirtyy nyt ensi kertaa urallaan. Hän tuo mukanaan 125 ottelun kokemuksen Sveitsin Superliigasta. Lisäksi Cömert on pelannut runsaasti Eurooppa-liigan otteluita.

Valencian valmentaja José Bordalás on toivonut joulukuun alusta lähtien julkisesti seurajohdolta vahvistusta joukkueensa keskuspuolustukseen, ja nyt sellaisen lopulta saikin.

Transfermarktin mukaan Valencia maksaa Cömertistä vain 800 000 euroa, joten se sai puolustajan varsin edullisesti. TM arvioi sveitsiläisen markkina-arvoksi 1,8 miljoonaa euroa.

Valencia CF

@valenciacf
✍️ COMUNICADO OFICIAL | ERAY CÖMERT

#BenvingutCömert
#ADNVCF