Luuk de Jong siirtyi Sevillasta lainalle Barcelonaan elo-syyskuun vaihteessa.

Barcelonan silloinen päävalmentaja Ronald Koeman halusi maanmiehensä Kataloniaan, mutta de Jong jäi syyskaudella varsin pienelle vastuulle.

Xavin alaisuudessa peliaikaa on tullut pitkälti pakon edessä, kun muut hyökkääjät ovat olleet loukkaantuneina. Barcelona halusi katkaista de Jongin lainasopimuksen ja lähettää hänet muihin maisemiin, mutta viime aikoina kookas hollantilaiskärki on esiintynyt edukseen. De Jong on onnistunut vuodenvaihteen jälkeen kolmesti maalinteossa.

Hollantilaismedia AD Sportwereld haastatteli de Jongia.

– Jos teet kaksi puskumaalia Mallorcaa ja Granadaa vastaan, joukkuetoverit oppivat varmasti tuntemaan sinut ja sen, miten pelaat. Real Madridiakin vastaan pääsin puskemaan kahdesti ja tein maalin, mutta tämä on yksinkertaista. Jos joukkuetoverit lähettäisivät minulle keskityksiä, enkä saisi mitään aikaan, eivät he enää tekisi niin. Sellaista jalkapallo on.

De Jong usoo yllättäneensä Xavin vahvuuksillaan.

– Uskon Xavin yllättyneen hieman siitä, miten hyvin sopeudun hänen pelitapaansa. Voin olla myös sellainen hyökkääjä, joka pelaa lyhytsyötöillä ja auttaa muodostamaan kolmioita kentällä, jotta voimme pelata paremmin prässin alla. Xavi haluaa hyökkääjänsä kykenevän pitämään palloa ja jakamaan sitä keskikenttäpelaajille. Hän aina haluaa minun sitovan pelaajia itseeni, jotta joukkuetoverit voivat hyödyntää vapaaksi jäävän tilan.