Norjalainen Erling Braut Håland on yksi jalkapallomarkkinoiden kuumimmista nimistä. Eikä ihme. Kun voi 21-vuotiaana sanoa tehneensä Borussia Dortmundille 79 maalia (ja 21 maalisyöttöä) 78 ottelussa, on selvää, että jokainen suurseura pohtii Hålandin sopimista joukkueeseensa. Eikä maalitehtailu rajoitu ”vain” Bundesliigaan ja Saksan Cupiin – Mestarien liigassa Håland on tehnyt 23 maalia 19 ottelussa, ja Norjan A-maajoukkueessa 12 maalia 15 pelissä.

Hålandin sopimus Dortmundin kanssa ulottuu vuoteen 2024. Vaikka Dortmund pitäisikin Hålandin mielellään riveissään pidempäänkin, pidetään hyvin mahdollisena, että norjalaiskärki vaihtaa vielä suurempaan seuraan jo tulevana kesänä.

Dortmund on pyytänyt Hålandia kertomaan seuralle lähtöhaluistaan mieluummin ennemmin kuin myöhemmin, jotta sillä on riittävästi aikaa varautua kaupankäyntiin ja seuraajan hankkimiseen. Sportin mukaan onkin odotettavissa, että Håland ilmoittaa nykyiselle seuralleen helmikuussa – tai viimeistään maaliskuussa – että haluaa jättää Dortmundin kuluvan kauden päätteeksi.

Vaikka Hålandia kohtaan on suurta kiinnostusta vaikkapa Valioliigassa, vaikuttaa siltä, että hyökkääjän oma halu olisi siirtyä nimenomaan Espanjaan. Håland haluaa seuraan, jossa hän on ehdoton avainpelaaja ja jolla hän kokee olevan mahdollisuuksia voittaa Mestarien liiga. Sportin mukaan Håland uskoo sinänsä Barcelonan projektiin, mutta oma lukunsa on se, pystyykö Barcelona tarjoamaan hänelle taloudellisesti niin kiinnostavaa pakettia, joka pärjäisi esimerkiksi Real Madridin tarjoukselle.

Barcelona on jo tavannut useaan otteeseen Hålandin edustajia. Norjalaisen hankinta tulisi todella kalliiksi, mutta Barca haluaa yrittää, sillä Xavi kaipaa projektinsa pelilliseksi johtohahmoksi maailman huippuluokan kärkimiestä.

Jos hankinta ei kuitenkaan onnistu, on Barcelonalla Sportin mukaan vaihtoehtojakin jo katsottu. Yksi heistä on Fiorentinan 21-vuotias maalitykki Dusan Vlahovic. Slovenialainen on takonut 21 Serie A -ottelussa huimat 17 maalia ja on vaihtamassa maisemaa ensi kesänä. Vlahovicin hintalapun arvellaan nousevan yli 60 miljoonaan euroon.

Toinen mahdollinen B-vaihtoehto on Sportin mukaan Real Sociedadin ruotsalaishyökkääjä Alexander Isak. Barcelona oli kiinnostunut Isakista jo kesällä, mutta tuolloin sillä ei ollut taloudellisia mahdollisuuksia hankintaa toteuttaa. Isakin kanssa käydyissä keskusteluissa kävi kuitenkin ilmi hänen kiinnostuksensa Camp Noulle saapumista kohtaan.

Isak teki sittemmin jatkosopimuksen, johon kirjattiin ulosostopykäläksi 90 miljoonaa euroa. Barcelona kuitenkin toivoo, että tarpeen tullen Real Sociedad olisi valmis luopumaan hänestä halvemmallakin. 22-vuotias Isak on tehnyt tällä kaudella La Realille kahdeksan maalia 24 pelissä.

Joka tapauksessa Barcelonassa uskotaan, että maalis-huhtikuun vaihteessa tiedetään, onko Erling Braut Håland sen taloudellisten rahkeiden ulottuvilla vai ei. Jos ei, niin Barca lähtenee keväällä ja kesällä esimerkiksi Vlahovicin tai Isakin perään. Siitä riippumatta Xavi haluaisi Álvaro Moratan joukkueeseensa jo tammikuussa.