Barcelonan naisjoukkue voitti viime kaudella Mestarien liigan. Se voitto on tuonut joukkueen pelaajille melkoisesti mainetta ja palkintosadetta, joka jatkui myös FIFA:n maanantaisessa The Best -gaalassa. Jota kuinkin kaikki mahdolliset henkilökohtaiset palkinnot loistavan kautensa jälkeen voittanut Alexia Putellas palkittiin Zürichissä pidetyssä virtuaaligaalassa vuoden parhaana naispelaajana. Putellas sai pokaalinsa Barcelonan miesjoukkueen kapteenilta Sergio Busquetsilta.

Vuoden naispelaajan äänestyksessä kolmanneksi sijoittui Putellasin joukkuekaveri Jenni Hermoso. Kaksikon väliin mahtui Chelsean Sam Kerr.

Barcelonan naisten valmentaja Lluis Cortés sijoittui puolestaan toiseksi vuoden naisjoukkueen valmentajan äänestyksessä. Palkinto meni Chelsean valmentaja Emma Hayesille.

FC Barcelona

@FCBarcelona_es
De capitán a capitana

Varsin kiinnostavaa on, että kukaan kolmikosta Putellas, Kerr, Hermoso ei mahtunut naisten vuoden tähdistöjoukkueeseen. The Best -palkintojen saajat valitsee fanit, toimittajien edustajat, maajoukkuekapteenit ja maajoukkuevalmentajat (kaikilla ryhmillä yhtäläinen painoarvo), kun taas tähdistöjoukkue valitaan kansainvälisen pelaajayhdistysten kattojärjestön FIFPRO:n järjestämässä pelaajaäänestyksessä. Ainoa Espanjan liigan edustaja naisten tähdistössä onkin Atlético Madridin Estefanía Banini.

Myös miesten tähdistöjoukkueessa on vain yksi La Liga -pelaaja. Hän on Real Madridin itävaltalaispuolustaja David Alaba, joka siirtyi Madridiin kesällä Bayern Münchenistä.

Miesten vuoden pelaajaksi valittiin Robert Lewandowski, joka jätti kakkoseksi Barcelona-ikonin, nykyisin PSG:tä edustavan Lionel Messin. Voitto oli Lewandowskille toinen peräkkäinen. Messillä on The Best -valintoja vain yksi, kun gaala on järjestetty nyt kuusi kertaa. Kyseessä oli ensimmäinen kerta historiassa, kun Ballon d’Ori voittaja ei voittanut myös The Bestiä.

Puskas-palkinnon vuoden hienoimmasta maalista vastaanotti nykyisin Sevillaa edustava Érik Lamela. Lamela teki maalinsa viime maaliskuussa vielä Tottenhamia edustaessaan.

Kaikki palkitut löytää FIFA:n kotisivuilta täältä.