Usein ainakin oletetaan, että monet futaajat katsovat jalkapalloa mielellään myös kotioloissa. Sanotaanhan futista ”unelma-ammatiksi”, joten luulisi rakkauden ja intohimon olevan tavalla tai toisella läsnä myös vapaa-ajalla.

Mikään pätevä tällainen yleistys ei kuitenkaan ole, sillä jotkut pelaajat käyvät mieluummin treenikentällä ja peleissä vain ”töissä”, ja keskittyvät vapaa-ajallaan tyystin muihin asioihin. Villarrealin keskikentän ehdoton luottomies Étienne Capoue on tällaisesta tyypistä erinomainen esimerkki. 33-vuotias ranskalainen sanoi The Athleticin haastattelussa jopa, ettei pidä jalkapallon katsomisesta lainkaan.

– En kannattanut lapsena mitään joukkuetta. En katsonut jalkapalloa enkä katso vieläkään. En edes yhtä ottelua vuodessa, Capoue täräytti.

– En tunne pelaajia ennen kuin valmentajat kertovat minulle heistä. Minusta se riittää. En tykkää katsella jalkapalloa. En tiedä, miksi, mutta en vain tykkää.

– Jos alan katsoa futista, koko elämäni olisi jalkapalloa, enkä halua sitä. Haluan mennä kotiin, olla onnellinen perheeni kanssa ja katsoa elokuvia lasteni kanssa. He ovat ihmiset, jotka ovat minulle tärkeitä, sillä jalkapallon jälkeen emme ole yhtään keitään.

Täysin allerginen TV-urheilulle Capoue ei ole, sillä hän myönsi katsovansa NBA-koripalloa ja olevansa Chicago Bullsin fani.

– Voin puhua Bullsista, jos haluat. Minäkin pelasin koripalloa, mutta 13-vuotiaana minun piti valita jalkapallo- ja koripalloakatemian välillä. Isäni sanoi minulle: ”Kuule, tämä on jalkapalloperhe.”

Jalkapallon vaikutuksen alaisena Capoue oli lapsuudenkodissaan myös harjoituskentän ulkopuolella, sillä hänen isänsä on Manchester Unitedin fanaattinen kannattaja.

– Hän asuu Ranskassa, mutta seuraa vain Unitedia ja katsoo heidän kaikki pelinsä. Hän rakasti Wayne Rooneyta, joten olin ylpeä, kun sain pelata häntä vastaan, Étienne Capoue kertoi.

– Sen pelin jälkeen – hänen viimeisellä kaudellaan Unitedissa – pyysin hänen paitansa lahjaksi isälleni. Nyt se on vanhempieni kodin seinällä eikä kukaan saa edes koskea siihen.

Villarrealiin Capoue siirtyi reilu vuosi sitten korvaamaan pitkälle toipumisjaksolle joutunutta Vicente Iborraa. Ennen siirtoaan Capoue ei tiennyt, missä päin Espanjaa Villarreal sijaitsi. Joukkueen pelaajista hän tunsi vain Francis Coquelinin, jota vastaan oli jo pelannut. Valmentaja Unai Emery kuitenkin kehotti häntä ottamaan riskin.

– Tiesin millainen olin: keskikenttäpelaaja, joka yrittää katkaista vastustajan vastahyökkäykset ja syöttää eteenpäin hyökkääjäpelaajillemme. Kuin (Sergio) Busquets. Hän on yksi pelaaja, jonka tunnen omalta pelipaikaltani. Kovin monia muita en, Capoue kertoi.

Myöskään Unai Emery ei ollut Capouelle aiemmin henkilökohtaisesti tuttu, mutta nyt valmentaja on tehnyt häneen suuren vaikutuksen.

– Hän on huippuvalmentaja, joka ymmärtää jalkapalloa ja pelaajia. Hänellä on hyvin selkeitä ideoita. Tuollaista valmentajaa kuuntelemalla käsittää, että jalkapallo on paljon helpompaa hänen kanssaan, Capoue kehui.

– Minusta tuntuu, että hän on tehnyt 50 prosenttia työstä jo ennen ottelun alkua. Tiedämme ennen jokaista ottelua, mitä meidän täytyy tehdä ja mikä meitä odottaa. Niin hyvin hän on valmistautunut.

– Jos emme voita, se on pelaajien vika. Minulle Unai puhuu kaikkia kieliä! Ranskaa, englantia ja espanjaa. Kaikki on hänen päässään kun hän katsoo minua, mutta olen sanonut hänelle, että hän voi puhua minulle espanjaa.

Lähde: AS