Real Madrid on Supercopan mestari vuosimallia 2022. Real Madrid voitti Athleticin Supercopan finaalissa 2-0.

Luka Modric ja Karim Benzema vastasivat Real Madridin maaleista. Kyseessä on Real Madridin seurahistorian 12. Supercopan mestaruus.

Athletic aloitti ottelun vahvasti. Baskit vaativat rangaistuspotkua, kun pallo osui David Alaban käteen, mutta pelivälinettä ei viety pilkulle.

Modric iski ottelun voittomaalin seitsemän minuuttia ennen taukoa. Rodrygo nousi laidaltaan ja pelasi pallon boksin edustalla odottaneelle Modricille, joka laukoi sen komeasti ohi Unai Simónin. Real Madrid oli avausjaksolla parempi ja ansaitsi johtonsa, vaikka Athletic onnistui aloittamaan ottelun hyvin.

Toinen jakso jatkoi pitkälti samaa kaavaa. Real Madrid oli vaarallisempi ja kykeni luomaan potentiaalisia maalipaikkoja. Real Madridille vihellettin rangaistuspotku 52. minuutilla, kun pallo osui Yeray Álvarezin käteen. Benzema iski rangaistuspotkun varmasti maaliin. 2-0.

Lopussa Athleticille tarjottiin mahdollisuutta kavennukseen, kun baskit saivat rangaistuspotkun. Éder Militão sai samalla punaisen kortin. Thibaut Courtois kuitenkin torjui Raúl Garcían yrityksen ja piti nollapelinsä.