Sunnuntai-iltana Espanjan Supercopa huipentuu finaaliin, jossa kohtaavat Real Madrid ja Athletic Bilbao. Saudi-Arabiassa pelattavaan turnaukseen matkasi neljä Espanjan huippuseuraa.

Los Blancos kampesi itsensä finaaliin El Clásicon kautta. Se voitti Barcelonan välierissä 3-2. Ratkaisu venyi jatko-otteluun, jonka sankariksi nousi Federico Valverde.

Myös Athleticin reitti finaaliin oli hankala. Vastaan asettui La Ligan hallitseva mestari Atlético Madrid. Baskimaan ylpeys nousi tappioasemasta 2-1-voittoon. Voittomaalin viimeisteli Nico Williams.

Real Madrid on luonnollisesti suosikki finaaliin, mutta ottelu tulee varmasti olemaan todella tasainen. Joukkueiden neljä edellistä kohtaamista ovat päättyneet yhden maalin erolla toisen hyväksi.

Madridilaiset ovat voittaneet näistä kolme, mutta noin vuosi sitten Athletic peittosi jättiläisen juuri Supercopan välierissä lukemin 2-1.

Edellisestä kohtaamisesta on hyvin vähän aikaa, mikä lisää kamppailun mielenkiintoa. 22. joulukuuta pelattu ottelu päättyi Real Madridin 2-1-voittoon. San Mamésin kotiyleisölle ja Athleticille peli oli varmasti karvas. Kotijoukkueella oli valtava määrä tilanteita raapia ainakin tasapeli.

Kummallakin joukkueella on muutama pelisysteemin kannalta ikävä poissaolo, mutta pääasiallisesti molemmat pääsevät finaaliin hyvällä ryhmällä.

Kuntopuntari

Real Madrid: V, V, V, H, V

12.1.2022 Barcelona –Real Madrid 2-3 (2-2) (Supercopa)
8.1.2022 Real Madrid – Valencia 4-1 (La Liga)
5.1.2022 Alcoyno – Real Madrid 1-3 (Copa del Rey)
2.1.2022 Getafe – Real Madrid 6-3 (La Liga)
22.12.2021 Athletic Bilbao – Real Madrid 1-2 (La Liga)

Athletic Bilbao: V, T, V, V, H

13.1.2022 Atlético Madrid – Athletic Bilbao 1-2 (Supercopa)
9.1.2022 Alaves – Athletic Bilbao 0-0 (La Liga)
6.1.2022 Mancha – Athletic Bilbao 0-2 (Copa del Rey)
3.1.2022 Osasuna – Athletic Bilbao 1-3 (La Liga)
22.12.2021 Athletic Bilbao – Real Madrid 1-2 (La Liga)

Poissaolijat

Real Madrid

Marco Asensio
Gareth Bale
Dani Carvajal
Mariano
David Alaba (epävarma)

Athletic Bilbao

Unai Vencedor
Unai Nunez
Asier Villalibre
Ander Capa

Arvioidut avaukset

Real Madrid

Athletic Bilbao

Valmentajien kommentit

Carlo Ancelotti, Real Madrid

– Tunnemme joukkueen todella hyvin, koska olemme pelanneet vastakkain kahdesti lyhyen ajan sisään. Kumpikin kamppailu oli erittäin tiukka ja odotan samaa nytkin.

– Athletic on erittäin tiivis paketti. Todella organisoitu joukkue ja nopeita hyökkääjiä. Myös erikoistilanteissa he ovat vaarallisia.

– Ottelusuunnitelmamme tulee olemaan erilainen kuin välierissä, koska Athletic on täysin erilainen joukkue kuin Barcelona. Pelaaminen finaalissa on aina erityistä.

Marcelino García, Athletic Bilbao

– Tämä on lyhyt turnaus ja mukava formaatti. Jokainen joukkue haluaa voittaa. Olisi upea saavutus voittaa Real Madrid.

– Välierä Atléticoa vastaan oli henkisesti mahtava kokemus. Tulimme pelaamaan Supercopaa kolmen upean joukkueen kanssa. Voitimme mielestäni ansaitusti hallitsevan mestarin ja henki joukkueessa on uskomaton.

– Fyysisesti tilanne on toki haastava. Olemme pyrkineet nyt palauttelemaan, koska meillä ei ole varaa menettää ainuttakaan pelaajaa. Finaali ja henkinen kantti auttavat kyllä voittamaan lopulta väsymyksen.

Ottelun televisiointi

Myös tämä ottelu näkyy luonnollisesti Elisa Viihde Sportin kautta. Lähetys alkaa kello 20.20 ja huippukamppailun selostaa Juhavaltteri Salminen.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.