La Ligan kaksi suurinta Real Madrid ja Barcelona. Ikuinen kaksintaistelu. El Clásico. Siirrot näiden kahden suurseuran välillä ovat harvinaisia ja syystä. Pidempään lajia seuranneet muistanevat ainakin portugalilaistähti Luis Figon kohutun siirron Kataloniasta Espanjan pääkaupunkiin.

Edellisen kerran joukkueiden välillä on ollut liikennettä vuonna 2007. Tuolloin argentiinalainen Javier Saviola siirtyi Barcelonasta Santiago Bernabéulle.

Tammikuussa on puhuttu muun muassa madridilaisissa vähälle vastuulle jääneestä Iscosta. Barcelonan kerrottiin espanjalaismediassa olevan kiinnostunut keskikenttäpelaajasta.

On huhuttu, että Los Blancosin puheenjohtaja Florentino Pérez olisi jopa varoittanut Joan Laportaa, että tällaisen tapahtuessa tulee seuraamuksia.

Oli kyse sitten edellä mainitun uhkauksen lopputulemasta tai ei, mutta Eurosportin mukaan Barcelonan lupaava keskuspuolustaja Ronald Araújo on lähellä siirtoa Real Madridiin ja vieläpä ilmaiseksi.

Blaugrana on neuvotellut Uruguayn maajoukkuemiehen kanssa jatkosopimuksesta jo pidemmän tovin. 22-vuotiaan topparin nykyinen sopimus päättyy kesällä 2023. Katalonialaisen radiokanavan KNB:n mukaan osapuolet eivät ole toistaiseksi olleet edes lähellä uutta sopimusta.

Real Madrid oli Araújon kintereillä jo vuonna 2018, mutta Barcelona vei tuolloin pidemmän korren. Lähteen mukaan madridilaisten mielenkiinto on vain voimistunut ja seura pyrkii saamaan miehen ilmaiseksi kesällä 2023.