Barcelonan viime maaliskuussa järjestetyistä puheenjohtajavaaleista ei tullut kovinkaan kummoinen jännitysnäytelmä, sillä niin suuren suosion valituksi tullut Joan Laporta sai. Haastaja Víctor Font ei ollut esiintynyt maaliskuun jälkeen kovinkaan usein julkisuudessa, mutta joulukuussa hän antoi TV3:lle haastattelun.

Yksi Fontin haastattelun mielenkiintoisimmista anneista oli, että hän väitti siinä, että olisi valituksi tullessaan onnistunut saamaan Lionel Messin jatkamaan Barcelonassa. Messi lähti elokuussa Barcelonasta PSG:hen, piti tiedotustilaisuuden kyynelsilmin ja olisi tiettävästi ollut halukas jatkamaan edelleen ammattilaisuransa siihen saakka ainoassa seurassa Barcelonassa. Lehtitietojen mukaan se ei olisi kuitenkaan ollut mahdollista edes ilmaiseksi.

– Olen vakuuttunut siitä, että hänen lähtönsä olisi voitu välttää. Oli selvää, ettei asia ratkeaisi kertalaakilla. Me aioimme leikata seuran palkkakuluja noin sadalla miljoonalla. Jos Messi halusi jäädä ja seura halusi hänen jäävän, olisi jotain varmasti ollut tehtävissä.

Ilmaiseksi Messin ei olisi Fontin mukaan tarvinnut pelata.

– Ei. Me aioimme tehdä hänen kanssaan elinikäisen sopimuksen. Se olisi antanut meille runsaasti pelivaraa, Font kertoi.

Fontin puheenjohtajaprojektin keulahahmo Xavi päätyi kuin päätyikin Barcelonan valmentajaksi myös Joan Laportan alaisuudessa. Font sanoi olevansa iloinen siitä, että ”Laporta tuli järkiinsä”, vaikka hän itse olisikin irtisanonut Ronald Koemanin jo kesällä.

Font pitää mahdollisena, että hän asettuu ehdolle Barcelonan puheenjohtajaksi myös joskus tulevaisuudessa. Laportan työhön hän sanoi olevansa suhteellisen tyytyväinen.

– Laporta on ollut paras tuntemani puheenjohtaja, mutta olen vasta 49-vuotias, Font totesi.

Lähde: AS