Urheilupiireissä on puhuttanut viime päivinä tenniksen supertähti Novak Djokovicin kohtelu. Serbialainen ei näillä näkymin saa pelata pian alkavissa Australian avoimissa, sillä Australian laki edellyttää kaikilta maahantulijoilta koronarokotuksia. Djokovic on kyllä toistaiseksi Australiassa, mutta hänet otettiin kiinni Melbournen lentokentällä. Djokovicin arvelleen kieltäytyneen ottamasta koronarokotetta.

Saudi-Arabiassa ei sen sijaan ole oltu yhtä ehdottomia. Uutistoimisto Reuters kertoo, että Saudi-Arabia on tehnyt Espanjan Supercupiin osallistuvien urheilijoiden kohdalla poikkeuksen nykyisistä koronavirusmääräyksistään.

Saudi-Arabian lait kieltävät maahanpääsyn henkilöiltä, joilla ei ole täydellistä rokotesarjaa koronavirusta vastaan. Tällaisia henkilöitä tiettävästi kuitenkin on neljän Supercopaan osallistuvan joukkueen – Barcelonan, Real Madridin, Atlético Madridin ja/tai Athletic Bilbaon – pelaajien tai taustaryhmän jäsenten joukossa.

Reutersin mukaan paikalliset viranomaiset sopivat poikkeuksesta yhdessä Espanjan jalkapalloliiton kanssa.

Yksi pelaaja, jonka kohdalla poikkeus tehtiin, on tiettävästi Atléticon puolustaja Renan Lodi. Brasilian päävalmentaja Tite kertoi torstaina, ettei nimennyt Lodia maajoukkueeseen puutteellisen rokotesuojan vuoksi. Atlético Madrid kertoi tiedotteen avulla, että Lodi on saanut ensimmäisen koronarokotteensa ja saa toisen annoksen 31. tammikuuta. Toista rokotetta jouduttiin odottamaan, koska Lodi sai aikaisemmin koronavirustartunnan.

Saudi-Arabian viranomaiset ja Espanjan jalkapalloliitto eivät ole kommentoineet asiaa.

Lähde: AS