Barcelona on virallistanut ratkaisun, josta kerroimme jo keskiviikkona. Se on sopinut yhdessä Rapid Wienin kanssa, että Yusuf Demirin lainasopimus on katkaistu.

Demir palaa tässä vaiheessa takaisin Itävaltaan. Hän pelaa ainakin tämän kauden Rapidissa, jonka kanssa hän allekirjoitti samalla kesään 2024 ulottuvan jatkosopimuksen. Voi kuitenkin olla, että Demir siirtyy uuteen seuraan kesällä, sillä taitavaa nuorukaista kohtaan on osoitettu runsaasti kiinnostusta muun muassa Saksan Bundesliigassa.

Barcelona maksoi Demirin lainasopimuksesta 500 000 euroa. Jos Demir olisi pelannut yhdenkin ottelun enemmän, olisi sen ostovelvoite aktivoitunut ja seura olisi joutunut lunastamaan Demirin Rapidilta 10 miljoonalla eurolla. Niinpä Barcelona ei käytä osto-optiotaan.

18-vuotias Demir pelasi Barcelonassa kaikkiaan kuusi La Liga -ottelua ja kolme Mestarien liigan peliä (yhteensä 290 minuuttia). Tehomerkintöjä Itävallan A-maajoukkueessa neljä ottelua pelanneelle Demirille ei Barcan paidassa kirjattu.

Juttua on muokattu 13.1. kello 13.10. Lisätty tieto Demirin jatkosopimuksesta Rapidin kanssa, ja siitä, että pelaa kevään ajan Itävallassa.