Juan Matan sopimus Manchester Unitedin kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen.

Osapuolten ei ole määrä allekirjoittaa jatkosopimusta ja 33-vuotias Mata jättää seuran siten ilmaiseksi.

Mata on jäänyt kuluvalla kaudella täysin olemattomalle vastuulle Manchester Unitedissa, eikä ole pelannut minuuttiakaan Valioliigassa.

SER:n mukaan Real Sociedadin puheenjohtaja Jokin Aperribay tapasi torstaina Matan isän, joka toimii poikansa agenttina.

Real Sociedad on kiinnostunut Matasta ja haluaa hänet joukkueeseensa ensi kaudeksi, jos Adnan Januzaj ei allekirjoita jatkosopimusta. Januzaj’n ja Real Sociedadin väliset jatkosopimusneuvottelut ovat parhaillaan umpikujassa.

Mata saattaa siten palata La Ligaan 11 vuoden tauon jälkeen. Pallotaituri siirtyi Valenciasta Chelseaan kesällä 2011. Mata on Espanjan A-maajoukkueen entinen pelaaja. Edellisestä maaottelusta on kulunut yli viisi vuotta.