João Félixin kausi on ollut vaikea.

22-vuotias portugalilaishyökkääjä ei ole onnistunut murtautumaan Atléticon avauskokoonpanoon. Peliesitykset ovat ailahdelleet suunnasta toiseen, eikä Félix ole löytänyt tarvittavaa tasaisuutta.

Diego Simeonen alaisuudessa Atléticossa aikoinaan pelannut Guilherme Siqueira otti kantaa Félixin tilanteeseen. Nykyisin pelaaja-agenttina työskentelevän Siqueiran mielestä Félixin on pelattava kokonaisvaltaisemmin saadakseen enemmän vastuuta.

– Mielestäni Félix on yksi esimerkki lisää siitä, että pelkät taidot eivät riitä. Atléticossa puolustuspelaaminen, taktinen puoli ja pelitapa ovat hyvin vaativia ja suuressa roolissa olevia asioita. Félix siirtyi Atléticoon Benficasta, jossa kaikki asiat ovat päinvastoin. Siellä peli perustui siihen, että pallo pysyy aina maassa ja jaloissa. Simeonen filosofia on erilainen ja pelaajan on ymmärrettävä se, Siqueira muistutti ESPN:n haastattelussa.

Siqueiran mukaan on selvää, ettei pelaaja menesty Atléticossa, jos hän ei sisäistä Simeonen pelitapaa.

– Uskon Félixin maksavan edelleen hintaa siitä, ettei hän ymmärrä niin hyvin Simeonen pelitapaa- ja filosofiaa. Hänen taidot ovat nähtävissä. Félix on pallon kanssa erilainen kuin muut, mutta jos Atléticossa et juokse tai puolusta, ei Simeone pidä siitä. On samantekevää, onko siirtosummasi miljoona, sata miljoonaa tai 120 miljoonaa euroa. Olet vaikeuksissa, jos et tee sitä, mitä Simeone haluaa.

Lähde: AS