Rayo ja Betis iskivät yhteen sunnuntaina Vallecasissa. Ottelu päättyi 1-1 -tasapeliin.

Rayo pääsi pelaamaan miesylivoimalla noin tunnin, kun Betisin Álex Moreno osui nappulakengällään Rayon Isi Palazónia päähän. Isi vei tilanteessa päänsä hyvin matalalle ja entinen Rayo-puolustaja Moreno osui vahingossa vastustajaansa päähän. Isi sai päähänsä pahannäköisen vekin, mutta kykeni jatkamaan ottelua.

Betis-luotsi Manuel Pellegrini tulistui tuomiosta. Tuomari ei tarkastanut tilannetta VAR:lta.

– Ennen näin ratkaisevan päätöksen tekoa tuomarin pitäisi mennä katsomaan tilanne VAR:lta. Isin pää oli todella alhaalla. Ei rikettä voi viheltää pelaajalle, joka menee tilanteeseen normaalisti, vaan sille, joka vie päänsä alas. Tuomari pelästyi, kun Isin päästä vuosi verta. Tuomiosta on oltava sataprosenttisen varma ennen punaisen kortin antamista. Rayon pelaaja katsoi tilanteessa alas ja lisäksi hänen pää oli hyvin matalalla. Mielestäni tuomarit ovat hyvin jännittyneitä. He eivät kykene keskustelemaan.

Pellegrini oli myös pettynyt Vallecasin nurmen tasoon. Rayon kotistadionin nurmi on varsin heikossa kunnossa.

– Minusta on selvää kunnioituksen puutetta show’ta kohtaan, että La Ligassa pelaavan seuran kotistadionin nurmi on tässä kunnossa. La Ligan ei pitäisi päästää otteluita tällaiselle kentälle, jossa pelaaminen nurmen vuoksi on puolet vaikeampaa. La Ligan tasoisessa sarjassa, jota näytetään ympäri maailmaa, on oltava tietyt vaatimukset, Pellegrini puhisi.

MARCA

@marca
El árbitro dejó seguir
Iba con la amarilla en la mano
Expulsó a Álex Moreno
El VAR corroboró la tarjeta roja

MARCA

@marca
🛑❌⚠️ Tarjeta roja a Álex Moreno por la patada, aparentemente sin intención pero muy aparatosa, a Isi. Entra el VAR y confirma la expulsión. Isi, afortunadamente, está bien y puede seguir. marca.com/futbol/laliga-…