Cádiz eteni torstaina Copan neljännesvälieriin voitettuaan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Segundassa pelaavan Fuenlabradan 1-0. Tomás Alarcón iski ottelun ainoan täysosuman lisäajan kolmannella minuutilla.

Cádizin päävalmentaja Álvaro Cervera ei ole järin tyytyväinen uudistettuun Copaan.

Copaa uudistettin muutama vuosi sitten merkittävästi. Nykyään otteluparit ovat yksiosaisia välieriin saakka ja ottelut pelataan aina alemman sarjatason seuran kotistadionilla. Lisäksi kesken kauden pelattavaan Supercopaan osallistuvat seurat liittyvät mukaan Copaan vasta kolmannella kierroksella.

– Tämä on kilpailu, jota ei ole suunniteltu sellaiseksi, että voisimme voittaa sen. Ensinnäkin arvonnat eivät ole reiluja, koska nyt pelaamme jatkuvasti alemman sarjatason seuran kotistadionilla. Mielestäni se on epäreilua. Otteluiden pelipaikat pitäisi arpoa otteluparien arvontojen yhteydessä. Ja lisäksi jotkut seurat tulevat mukaan Copaan vasta jossain myöhemmässä vaiheessa, koska ne osallistuvat muihin kilpailuihin, Cervera muistutti viitaten Supercopa-seuroihin, eli Atléticoon, Real Madridiin, Barcelonaan ja Athleticiin.

Cerveran mukaan Espanjan jalkapalloliitto haluaa maan kärkiseurat kilpailun finaaliin.

– Copa on suunniteltu siten, että finaalissa pelaa Real Madrid, Barcelona tai Atlético, jotka ovat tämän maan parhaat joukkueet. Lisäksi kilpailu on suunniteltu sillä tavalla, että alempien sarjatasojen seurat saavat kaikki lipputulot. Se on mielestäni hyvä asia. Me olemme välimaastossa, koska jos putoamme alasarjaseuralle, tehdään siitä suuria uutisia tai sitten kohtaamme Barcelonan tai Real Madridin ja putoamme.

Lähde: MARCA