Barcelona voitti Mallorcan sunnuntai-iltana La Ligassa 1-0.

Barcelona nousi voiton myötä sarjataulukossa viidenneksi vain pisteen päähän neljännestä sijasta.

Barcelonalla oli ottelussa peräti 17 poissaoloa ja Xavi joutui siten peluuttamaan vähemmän peliaikaa saaneita pelaajiaan.

Xavi oli luonnollisesti hyvin onnellinen täydestä pistepotista, sillä lähtökohdat olivat vaikeat.

– Tämä voitto merkitsee valtavasti. Tämä merkitsee, että olemme yksi suuri ja yhtenäinen perhe. Osasimme kärsiä, mutta Marc-André ter Stegen pelasti meidät upealla torjunnalla. Ter Stegen on huippumaalivahti ja hän tarvitsi tuollaista torjuntaa. Meillä oli 17 poissaoloa ja sen vuoksi halusin, että ottelu siirretään, vaikkei minua kuunneltukaan. Nyt pääsimme mukaan kärkikahinoihin. Olemme pisteen päässä paikasta Mestarien liigaan. Nämä ovat elintärkeät ja suorastaan kultaiset pisteet. Olemme lähempänä tavoitetta, eli paikkaa Mestarien liigaan. Olen erityisen onnellinen ter Stegenin ja Luuk de Jongin puolesta. Siinä on kaksi huippuammattilaista, Xavi muistutti.

Ottelun ainoan maalin tehnyt de Jong sai kehut Xavilta. De Jongin on määrä poistua Barcelonasta seuraavien päivien aikana, sillä katalonialaismedian mukaan hän ei kuulu Xavin suunnitelmiin.

– Hän on malliesimerkki huippuammattilaisesta. Hänen poistumisestaan puhutaan mediassa avoimesti, mutta hän tekee töitä ja uhrautuu. Luuk on todellinen ammattilainen ja olen tyytyväinen häneen. Tietenkin hän voi jäädä Barcelonaan. Tänään hän oli hyödyllinen joukkueelle. Hän on malliesimerkki kaikille. Katsotaan, mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Katsotaan, jos joku lähtee ja joku tulee joukkueeseen, Xavi arvuutteli viitaten siirtomarkkinoihin.