Getafe ja Real Madrid iskivät yhteen sunnuntaina Coliseumilla vuoden ensimmäisessä La Liga -ottelussa. Sarjakärki Madridin vuosi alkoi ikävissä merkeissä, sillä Getafe piti kaikki kolme sarjapistettä.

Ottelun avausmaali ja kalenterivuoden ensimmäinen La Liga -maali nähtiin jo yhdeksännellä minuutilla. Enes Ünal riisti pallon boksin edustalla Éder Militãolta ja laukoi pallon varmasti ohi Thibaut Courtois’n. 1-0. Maali oli Ünalin kauden kuudes. Militão keskittyi pallonmenetyksen jälkeen valittamaan tilanteesta tuomarille, mutta hidastusten perusteella Ünal ei rikkonut brasilialaistopparia.

Getafe oli jäänyt maaleitta kuudessa edellisessä ottelussaan Real Madridia vastaan, mutta nyt lukko aukesi jo alkuhetkillä.

Alla kunkin kalenterivuoden ensimmäisen La Liga -maalin tekijä vuodesta 2005 alkaen.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
1er gol del año en La Liga:

2022: ÜNAL
2021: Niño
2020: Braithwaite
2019: Cazorla
2018: Correa
2017: Borges
2016: Thomas
2015: Griezmann
2014: Koke
2013: R.Castro
2012: Bernardo
2011: Adrián
2010: Zigic
2009: Aduriz
2008: R.Márquez
2007: X.Prieto
2006: Lacruz (pp)
2005: Zidane

Neljää minuuttia myöhemmin Getafella oli mahdollisuus mennä jo kahden maalin etumatkalle, kun Real Madridin puolustus hätiköi toistamiseen, mutta Nemanja Maksimovićin viimeistely-yritys jäi onnettomaksi.

Real Madrid oli lähellä tasoitusta 17. minuutilla, kun Luka Modric pääsi laukomaan boksin rajalta, mutta yritys osui ylärimaan.

Quique Sánchez Floresin alaisuudessa merkittävästi peliesityksiään parantanut Getafe aloitti ottelun vahvasti, mutta Real Madrid otti kamppailun hallintaansa 20 minuutin jälkeen. Real Madrid hallitsi palloa Getafen kenttäpuoliskolla, mutta Sánchez Floresin suojatit puolustivat tiiviisti, eivätkä antaneet sarjakärjelle tilaa linjojen välissä.

Vielä avausjakson lopussa Getafella avautui sauma kasvattaa johtoa, mutta Militão onnistui blokkaamaan Carles Aleñán laukauksen. Tauolle mentiin Getafen 1-0 -johdossa. Tappioasema ei luvannut hyvää, sillä mikään Carlo Ancelottin valmentama joukkue ei ollut noussut yli kolmeen vuoteen voittoon oltuaan avausjakson jälkeen tappiolla (2 tasapeliä, 13 tappiota)

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
GET 1-0 RMA (HT) - Carlo Ancelotti no gana un partido oficial fuera de casa tras llegar perdiendo al descanso desde hace más de 3 años (Genoa 1-2 Napoli, el 10.11.2018). Desde entonces sus equipos han sumado 2 empates y 13 derrotas en estas circunstancias.

Toisen puoliajan alkajaisiksi Real Madrid vaihtoi kentälle Eden Hazardin ja Marcelon, jotka esiintyivätkin varsin aktiivisesti. Parhaan paikan kaksikko järjesteli 68. minuutilla, mutta Getafen puolustus blokkasi Hazardin laukauksen. Vain hetkeä tätä ennen Rodrygo oli joutunut jättämään kentän saatuaan ilmeisesti olkapäävamman. Hänen tilalleen tuli Mariano Díaz.

73. minuutilla Jaime Mata oli lähellä päästä lisäämään kotijoukkueen johtoa läpiajosta, mutta hän ei aivan onnistunut sujauttamaan palloa alueeltaan ulos tulleen maalivahti Thibaut Courtois’n jalkojen välistä.

77. minuutilla Casemiro pääsi laukomaan tulisesti ja tarkasti rangaistusalueen reunamilta, mutta David Soria otti erinomaisen torjunnan tolpan juuresta.

Lisäajan alkajaisiksi Isco pääsi puskemaan hyvän matalan puskun sivuvaparista, mutta David Soria venyi jälleen hyvään torjuntaan. Torjunta oli espanjalaisvahdille ottelun neljäs. Lisää vaaranpaikkoja ei enää nähty, vaan Getafe juhli 1-0-voittoa.

Tappio oli Real Madridin ensimmäinen kolmeen kuukauteen. 15 edellisestä ottelustaan (kaikissa kilpailuissa) se oli voittanut 13 ja pelannut kaksi tasan. Getafe repi voiton myötä eron putoamisviivaan kolmeen pisteeseen. Getafe on ollut valmentajanvaihdoksensa jälkeen koko sarjan viidenneksi paras joukkue.

Pedro Martin

@pedritonumeros
El Getafe en esta Liga con Míchel:
1 punto en 8 partidos.

El Getafe en esta Liga con Quique:
17 puntos en 11 partidos.

El Getafe es 5º en la clasificación desde que está entrenado por Quique.