Espanjalainen Marca-lehti nosti vuoden vaihtumisen kunniaksi esiin kolme nuorta lupaavaa pelaajaa, joita on syytä seurata vuonna 2022. Lehden poimintoihin valikoituivat Barcelonan Gavi, Athleticin Nico Williams sekä Rayo Vallecanon Fran García.

Rayo Vallecanon 22-vuotias laitapuolustaja García on vakiinnuttanut paikkansa sensaatiomaista kautta pelaavan Rayon avauksessa. García on pelannut kaikki 18 liigapeliä sekä yhden Copa del Reyn ottelun. García on urakoinut Rayon pelaajista eniten yhdessä toppari Alejandro Catenan kanssa, yhteensä 1620 liigaminuuttia.

García siirtyi Rayoon viime kesänä Real Madridin akatemiajoukkue Castillasta vain kahdella miljoonalla eurolla. Sarjanousija Rayo on pelannut upean syyskauden ja on sarjassa peräti neljäntenä, kiinni Mestarien liigan lohkovaihepaikassa.

Athleticissa Iñaki Williamsin pikkuveli Nico, 19, on tällä kaudella ollut valokeilassa. Toki hyvin on pelannut myös isoveli Iñaki, joka on tehnyt La Ligassa viisi maalia. Nico on saanut mukavasti peliaikaa laidalla, mutta tehoja ei ole vielä tullut.

Ehkäpä tunnetuin herra Marcan poiminnoista on Barcelonan 17-vuotias keskikenttäpelaaja Gavi, jonka syyskausi on ollut sensaatiomainen. Barcelona on joutunut osittain pakon edessä luottamaan omiin junioreihinsa. Gavi on käyttänyt paikkansa erinomaisesti.

Gavi teki debyyttinsä Barçan edustusjoukkueessa vasta elokuussa, mutta sen jälkeen hänet nostettiin jo Espanjan A-maajoukkueen mukaan. Gavi ehti syyskaudella pelata Espanjan paidassa neljässä ottelussa, ja ennen kaikkea isossa roolissa keskikentän keskustassa avauksen pelaajana. Ja nyt puhutaan vasta vuonna 2004 syntyneestä pelaajasta!