Matthijs de Ligt siirtyi Ajaxista Juventukseen kesällä 2019.

Juventus maksoi hollantilaistopparista noin 75 miljoonan euron siirtosumman.

De Ligtin ensimmäinen kausi Juventuksessa ei sujunut suurten ennakko-odotusten mukaisesti, mutta sen jälkeen keskuspuolustaja on noussut aiemmalle tasolleen ja kuuluu pelipaikkansa parhaimmistoon Serie A:ssa.

De Ligtin tunnettu pelaaja-agentti Mino Raiola on antanut kommenttiensa perusteella ymmärtää, että puolustaja olisi valmis jättämään Juventuksen jo kuluvan kauden jälkeen.

Katalonialaismedioiden mukaan Barcelona olisi kiinnostunut de Ligtistä ja seuran puheenjohtaja Joan Laporta olisi jo keskustellut Raiolan kanssa mahdollisesta siirrosta. Muun muassa Mundo Deportivon mukaan Raiola olisi saanut sovittua Juventuksen kanssa, että toppari voisi siirtyä Barcelonaan vain 75 miljoonalla eurolla, vaikka hänen hintalappunsa olisi suurempi muille seuroille.

Juventusta lähellä olevan ja seuran hovitoimittajana pidettävän Romeo Agrestin mukaan väite ei pidä paikkaansa. Goal-toimittajan mukaan hän on saanut vahvistuksen Juventukselta, ettei de Ligtin sopimuksessa suinkaan ole minkäänlaista Barcelona-pykälää, jonka avulla hän voisi siirtyä halvemmalla Kataloniaan.

De Ligt saattaa siten jättää Juventuksen kesällä, mutta siirtosumman odotetaan olevan ainakin 80 miljoonaa euroa. De Ligtin sopimuksessa on tiettävästi 150 miljoonan euron arvoinen ulosostopykälä.

Romeo Agresti

@romeoagresti
#DeLigt: da ambienti vicini alla #Juventus smentiscono che esista una clausola rescissoria pro Barça // De Ligt: sources close to Juventus deny the existence of a release clause in favour of Barça 💰🇳🇱 @GoalItalia