Rayo Vallecano on hyvin vaikeassa koronatilanteessa.

La Ligan sensaatiojoukkueessa on puheenjohtaja Raúl Martín Presan mukaan jopa 18 koronavirustartuntaa.

El Larguero haastatteli kiisteltyä Rayo-pomoa. Presa on luonnollisesti huolissaan joukkueen tilanteesta.

– Minulla ei ole tarkkaa lukua, mutta uskon, että meillä on 18 positiivisen testituloksen antanutta pelaajaa. Olemme tutkineet asiaa ja uskomme, että koko joukkue altistui Bergantiños-ottelun yhteydessä. Tämä virus ei ole mikään vitsi. Kyse ei ole pelkästään siitä, millainen olo sinulla on tartunnan aikana, vaan siitä millaiseksi tunnet olosi tartunnan jälkeen. Tartunta jättää jälkensä. Esimerkiksi Isillä oli tartunta viime kaudella ja hänen oli vaikeaa palata tasolleen, Presa muistutti.

Atléticon ja Rayon pitäisi iskeä yhteen sunnuntaina Metropolitanolla, mutta tällä hetkellä ei ole varmaa, pelataanko ottelua. Kyseessä olisi kauden ensimmäinen ottelusiirto.

– La Ligalla on tietyt säännöt, jotka meidän on täytettävä. Tähän mennessä olemme vain puhuneet ottelun mahdollisesta siirtämisestä, mutta en sulje pois virallista pyyntöä. Seuraamme, miten koronavirustilanteemme muuttuu.

Presan mukaan Rayon pelaajilla on erilaisia oireita. Jotkut sairastavat taudin ilman oireita, mutta joillain on merkittäviä oireita.

– Kaikki on tapahtunut todella nopeasti. Meillä ei ole vielä tarkkoja tilastoja siitä, mitä on tapahtunut. Tänään kuusi edustusjoukkueen pelaajaa harjoittelivat ja osa heistä ei tuntenut oloaan hyväksi. Olemme huolestuneita Atlético-ottelusta, mutta meitä kiinnostaa enemmän pelaajiemme tilanteet. Meillä on pelaajia, jotka sairastavat koronaa ilman oireita, mutta myös pelaajia, joilla on oireita, kuten kuumetta, yskää ja lihaskipua. Minä annoin viime viikolla positiivisen testituloksen ja pääni tuntui siltä kuin sitä oltaisiin lyöty 200 kertaa.

Lähde: AS