Real Sociedad on vahvistanut maanantai-iltana tiedot, joista kerroimme toimittaja Fabrizio Romanon twiitin pohjilta jo tapaninpäivänä: 28-vuotias Rafinha pelaa La Liga -kentille.

Rafinha on jo käynyt La Realin lääkärintarkastuksessa ja sopimus on allekirjoitettu. Hän liittyy seuran harjoituksiin saman tien ja jos kaikki sujuu odotetusti, voi hän pelata jo sunnuntaina Alavésia vastaan.

Rafinhan sopimus on loppukauden mittainen laina. Osto-optiota siihen ei tiettävästi liitetty. Rafinhalla on hänen pelaajaoikeutensa omistavan PSG:n kanssa vuoteen 2023 ulottuva sopimus.

Hyökkäävä keskikenttäpelaaja Rafael Alcântara on syntynyt Brasiliassa, mutta hän liittyi Barcelonan La Masia -akatemiaan jo 13-vuotiaana. Rafinha on pelannut yhteensä kahdeksan kauden aikana Barcelonan edustusjoukkueessa kaikkiaan 90 ottelua, joista 56 La Ligassa. Lisäksi hän on viettänyt kaksi eri kautta (2013-2014 ja 2019-2020) lainalla Celta Vigossa ja kevätkauden 2018 Internazionalessa.

PSG:hen Rafinha siirtyi lokakuussa 2020. Tällä kaudella hän on pelannut viidessä Ligue 1 -ottelussa yhteensä 220 minuuttia ilman tehomerkintöjä. Mestarien liigaan Rafinhaa ei rekisteröity. Viime kaudella Rafinha pelasi PSG:ssä 34 virallista ottelua (7 maalisyöttöä), joten tälle kaudelle vastuu väheni reilusti.

Nuorisomaajoukkueissa Rafinha on edustanut sekä Brasiliaa että Espanjaa. Toistaiseksi ainoat kaksi A-maaotteluaan hän pelasi Brasilian paidassa ystävyysotteluissa vuonna 2015. Rafinhan isoveli Thiago Alcântara on Liverpoolin ja Espanjan A-maajoukkueen luottopelaaja.

Real Sociedad Fútbol

@RealSociedad
✍ COMUNICADO OFICIAL | @Rafinha llega cedido a la Real. Ongi etorri Rafael!!! 🔵⚪🔵

#RafaelTxuriUrdin | #AurreraReala