La Ligan ensi kesästä on tulossa todella mielenkiintoinen. Listasimme La Ligan arvokkaimmat pelaajat, joiden sopimus on päättymässä ensi kesänä. Nimilistalta löytyy todella nimekkäitä pelaajia.

Ensi kesänä vapautuvien pelaajien osalta jo tammikuun siirtoikkuna on mielenkiintoinen. Tammikuussa pelaajat, joiden sopimus on päättymässä ensi kesänä, saavat vapaasti neuvotella muiden seurojen kanssa ilmaisesta siirrosta.

Korona on aiheuttanut taloudellista vahinkoa monelle seuralle, joten ilmaiset siirrot varmasti houkuttelevat.

Mielenkiintoisin nimi on Barcelonan 135 miljoonan euron kesähankinta vuodelta 2017, Ousmane Dembélé, joka on listauksen arvokkain pelaaja. Dembélén ja Barcelonan yhteinen taival on kaikkea muuta kuin selkeä. Jatkosopimuksesta on neuvoteltu pitkään, mutta tammikuussa Dembélén ovelle saa luvan kanssa tulla muitakin kosiskelijoita.

Real Madridista listaukseen mahtuvat kolme pelaajaa, Isco, Gareth Bale ja Luka Modric, joista jälkimmäinen on tiettävästi tekemässä jatkosopimuksen. Isco ja Bale ovat näillä näkymin suuntaamassa muualle ensi kesänä viimeistään.

Laliiga.comin toimittaja Tuukka Ikkeläjärven perkasi listauksen pelaajien tilanteita tarkemmin.

– Barcelonan ja Dembélén jatkosopimusneuvottelut ovat jatkuneet jo pitkään tuloksettomina. Barcelona on luottavainen Dembélén jatkosopimuksen suhteen, mutta Dembélén edustajat eivät ole varmoja, kannattaako pelaajan suostua uuteen sopimukseen ja palkanalennukseen.

– Sergi Roberto sen sijaan poistunee Barcelonasta. Barcelonan päävalmentaja Xavi on näyttänyt jatkosopimukselle vihreää valoa, mutta seurajohdon ja Roberton edustajien väliset neuvottelut kaatuivat jo pitkän aikaa sitten, eikä niitä ole herätelty henkiin.

– Isco ja Bale ovat jättämässä Real Madridin. Real Madrid ei neuvottele kaksikon kanssa jatkosopimuksista ja seura saa huomattavasti tilaa palkkabudjettiinsa, kun kaksi kallispalkkaista turhaketta jättää seuran. Bale on joukkueen parhaiten palkattu pelaaja, mutta on pelannut tällä kaudella vasta yhdessä ottelussa.

Atléticossa Suárezin ja Felipen tilannetta arvioidaan rauhassa.

– Luis Suárez haluaa tiettävästi jäädä ensi kaudeksi Atléticoon, mutta Atlético tutkii rauhassa erilaisia vaihtoehtoja. Atléticon tavoite on joka tapauksessa hankkia uusi hyökkääjä kuluvan kauden jälkeen. Atlético on tehnyt Felipelle jatkosopimustarjouksen.

Januzaj on näillä näkymin jatkamassa Real Sociedadissa.

– Januzaj neuvottelee Real Sociedadin kanssa uudesta sopimuksesta. Kummatkin osapuolet haluavat allekirjoittaa jatkosopimuksen ja sopuun pääseminen on vain ajan kysymys.

#Pelaaja, ikäSeuraArvo
1.Ousmane Dembélé, 24Barcelona50M€
2.Isco, 29Real Madrid15M€
3.Luis Suárez, 34Atlético Madrid15M€
4.Serge Aurier, 28Villarreal15M€
5.Sergi Roberto, 29Barcelona15M€
6.Adnan Januzaj, 26Real Sociedad12M€
7.Enis Bardhi, 26Levante12M€
8.Gareth Bale, 32Real Madrid10M€
9.Luka Modric, 36Real Madrid10M€
10.Sergio Asenjo, 32Villarreal9M€
11.Felipe, 32Atlético Madrid9M€