Afrikan mestaruusturnaus pelaan tammi-helmikuussa.

Turnaus käynnistyy 9. tammikuuta. Finaali pelataan 6. helmikuuta. Pelaajat ovat siten poissa seurajoukkueidensa vahvuudesta pisimmillään noin viiden viikon ajan.

Marokko nimesi hiljattain kisajoukkueensa. Joukkueessa on jopa kolme Sevillan pelaajaa. Ykkösvahti Bono, ykköskärki Youssef En-Nesyri ja vaihtopelaajana tunnettu Munir El-Haddadi on nimetty Marokon joukkueeseen.

Jo valmiiksi varsin merkittävistä loukkaantumisongelmista kärsivä Sevilla joutuu siten tulemaan toimeen ilman avainpelaajiaan todennäköisesti koko tammikuun, sillä Marokko kuuluu turnauksen ennakkosuosikkeihin. Sevilla on tällä hetkellä Real Madridin ainoa näennäinen haastaja La Ligassa. Yhden ottelun enemmän pelannut Real Madrid on kahdeksan pisteen karkumatkalla Sevillasta.

Barcelonassa viime aikoina huomattavasti peliaikaa saanut Abde on mukana Marokon kisajoukkueessa, joten hän ei ole Xavin käytettävissä vuoden ensimmäisissä otteluissa. Xavin onneksi Barcelonan on määrä saada loukkaantuneita pelaajiaan takaisin kokoonpanoon vuodenvaihteen jälkeen.

Marokko kohtaa lohkossaan Ghanan, Komorit ja Gabonin.