Jos alkukausi näytti siltä, että Karim Benzema etenee varsin helposti uransa ensimmäiseen Pichichiin, eli La Liga -kauden parhaalle maalintekijälle jaettavaan palkintoon, ei enää voida sanoa samaa.

Benzema toki johtaa edelleen maalipörssiä 13 täysosumallaan, mutta Real Madridin ranskalaiskärki on saanut varsin mielenkiintoisen kilpakumppanin – nimittäin upeaa kautta pelaavan Betisin Juanmin.

Urallaan pääosin vasempana ja oikeana laitahyökkääjänä pelannut Juanmi on ollut kenties syyskauden suurin yllättäjä. Juanmia ei ole koskaan tunnettu suuria maalimääriä tekevänä pelaajana, mutta hän on tehnyt syyskaudella jo 11 maalia La Ligassa. Lisäksi Copassa on syntynyt kaksi maalia.

Huomionarvoista on se, että Juanmi on tehnyt syyskaudella yhtä monta maalia kuin kolmella edellisellä kaudella yhteensä, kun mukaan lasketaan kaikki kilpailut.

28-vuotias Juanmi sivuaa jo nyt yhden kauden maaliennätystään La Ligassa, vaikka kausi on vasta puolivälissä.

Juanmi on onnistunut maalinteossa jo viidessä peräkkäisessä ottelussa, kun Betis pelaa parasta kauttaan vuosikausiin. Betis on sarjataulukossa sensaatiomaisesti kolmantena.

Lähde: AS