Levante ja Valencia iskivät maanantai-iltana yhteen kauden ensimmäisessä derbi valencianossa.

Valencia voitti derbyn 4-3 ja nousi täyden pistepotin myötä seitsemänneksi La Ligassa.

Maalirikkaassa ottelussa nähtiin yksi ylilyönti, kun Valencian Uros Račić käyttäytyi epäkunnioittavasti Levanten kannattajia kohtaan. Račić otettiin loppuhetkillä vaihtoon ja hän osoitteli samanaikaisesti niin Levanten kannattajia kuin pelipaitansa Valencia-logoa.

Valencian päävalmentaja José Bordalás pettyi pelaajansa käytökseen. Račić sai ottelun loputtua toisen varoituksen myötä punaisen kortin, kun Levante-leirin jäsenet hyökkäsivät verbaalisesti hänen kimppuunsa kentällä. Myös Levanten Roberto Soldado sai punaisen kortin.

– En suinkaan hyväksy sitä, mitä hän teki. Meidän on kunnioitettava vastustajiamme, emmekä voi tehdä tuollaisia eleitä. Se ei ollut oikea hetki tai paikka tuollaiselle. Joskus pelaajani osoittavat, etteivät he ole kypsiä. En hyväksy tuollaista elettä, eikä joukkueeni tee sitä uudelleen. Valencia on herrasmiesseura, eikä tuollaista voi tehdä. Olit sitten Uros Račić tai kuka tahansa, Bordalás puhisi.

– Kaikki näitte, mitä hän teki. Yksikään Račićin joukkuetoveri ei puolustanut häntä. Hän teki epäurheilijamaisen eleen. Muiden on opittava kunnioittamaan meitä. Oletan Valencian puuttuvan tähän. Račić on lapsi, joka ei osannut voittaa oikein, Levanten päävalmentaja Alessio Lisci totesi lehdistölle.

Račić pahoitteli elettään ottelun jälkeen Instagramissa.

– Haluan pyytää anteeksi, jos joku loukkaantui käytöksestäni. Haluan vain puolustaa seurani logoa, mutta nyt tein virhearvioinnin. Olen todella pahoillani, Račić kirjoitti.