Vaikka PSG aloitti sunnuntaina urakkansa Ranskan Cupissa viidennen sarjatason joukkuetta vastaan, huhki supertähti Kylian Mbappé kentällä täydet peliminuutit. Mbappé teki kaksi joukkueensa maaleista 3-0-voittoon päättyneessä pelissä, joka oli PSG:lle vuoden toiseksi viimeinen.

Maanantaina 23 vuotta täyttävä Mbappé on ollut tälläkin kaudella PSG:n tehomies. Cup-maaliensa lisäksi hän on saanut yhteensä 23 Ligue 1:n ja Mestarien liigan ottelussa tehotilastoihinsa 13 maalimerkintää ja 14 maalisyöttöä. Kahdentoista vuorokauden kuluttua Mbappé saa kuitenkin neuvotella vapaasti muiden seurojen kanssa ja allekirjoittaa vaikka esisopimuksenkin. Sopimus PSG:n kanssa päättyy ensi kesänä, sopua jatkosta ei ole syntynyt ja Mbappén uskotaan siirtyvän ensi kaudeksi Real Madridiin.

PSG:n urheilujohtaja Leonardo kommentoi Mbappén tilannetta Europe 1:n haastattelussa ennen sunnuntain cup-ottelua. Leonardo oli tyytyväinen siihen, kuinka kylmänä Mbappé on pitänyt päänsä kaikesta ympärillä olevasta hälinästä ja huhuilusta huolimatta.

– Mbappé viihtyy niin hyvin roolissaan maailman parhaana pelaajana, että mikään häntä ympäröivä ei vaikuta hänen panokseensa, hänen arkeensa tai mielialaansa. Tänä vuonna hän on entistäkin vahvempi, Leonardo kehui.

– Ihmiset luulevat meidän sanovan niin, koska haluamme jatkaa hänen sopimustaan, mutta ei se ole niin. Tämä menee seuran intressejä pidemmälle. Kylian on saavuttanut 22-23 vuoden ikään mennessä uskomattoman kypsyyden.

Leonardo kommentoi luonnollisesti myös spekulaatioita Mbappén jäämisestä Pariisin, eivätkä lausunnot mitenkään erityisen optimistisilta kuulostaneet.

– Kaikki tietävät, että haluamme pitää Mbappén mahdollisimman pitkään. Tilanne on hyvin erityinen, sillä puhumme maailman parhaasta pelaajasta, joka on lähestymässä sopimuksensa loppua. Meillä on ollut aina hyvin suora suhde hänen perheeseensä, äiti Fayzaan ja isä Wilfridiin. Joinain hetkinä välit ovat kuumenneetkin, mutta sekin kuuluu suhteen rakentamiseen.

– Jos Mbappé päättää jäädä, hän tekee sen, koska haluamme hänen jäävän. Luulen, että hän suhtautuu tähän kaikkeen hyvin rauhallisesti. Tilanne on hankala siinä mielessä, että haluaisimme hänen jäävän Pariisiin koko iäkseen, mutta meidän täytyy kunnioittaa hänen päätöstään. Luulen, että meillä on yhä mahdollisuuksia tehdä hänen kanssaan jatkosopimus. Uskon siihen, Leonardo lisäsi.

Lähde: AS