Koronaviruspandemian ties monesko aalto – viideskö lienee? – on alkanut riepotella myös jalkapallomaailmaa vähän jopa keväästä 2020 muistuttaen. Katsomot ovat tyhjentyneet jälleen muun muassa Saksassa ja Hollannissa, ja erityisesti Englannissa on jouduttu tekemään useissa sarjoissa ottelusiirtoja pelaajien koronatartuntojen vuoksi. Tämän viikonlopun kymmenestä valioliigaottelusta kuusi siirrettiin myöhempään ajankohtaan. Myös Huuhkajien talvileiri ja harjoitusmaaottelut Ruotsia vastaan Portugalin Algarvessa peruttiin koronasyistä.

Espanjassa on päästy toistaiseksi suhteellisen vähällä. Hiljalleen tartuntoja on kuitenkin alkanut pulpahdella siellä täällä. Perjantaina kerroimme, että koronakaranteenissa on ainakin Real Madridin, Athletic Bilbaon ja Real Betisin pelaajia, mutta ottelusiirroilta oli tällä kaudella sunnuntai-iltaan asti vältytty.

Nyt on ensimmäinen koronasta johtuva ottelusiirto kuitenkin tosiasia. Kyseessä ei kuitenkaan ole La Ligan ottelu, vaan toisen sarjatason peli CD Lugo-Almería, joka oli maanantai-illan ohjelmassa.

Lugo tiedotti perjantaina yhdestä koronatapauksesta joukkueessaan, mutta kaksi päivää myöhemmin tilanne oli jo huomattavasti vakavampi. Sunnuntaina puoliltapäivin Lugo kertoi, että sen riveissä on peräti 23 koronatartunnan saanutta. Tartunnan saaneiden joukossa oli 15 edustusjoukkueen pelaajaa, seitsemän valmennusryhmän jäsentä ja yksi avustaja.

La Ligan sääntöjen mukaan ottelu voidaan ja pitää pelata, jos käytettävissä on vähintään viisi edustusjoukkueen pelaajaa. Tällä uudella säännöllä on pyritty minimoimaan ottelusiirtoja koronapandemian aikana.

Lugolla on koronapositiivisten lisäksi joukossaan myös loukkaantuneita pelaajia, joten viiden pelaajan pelikelpoisuus alkoi olla siinä ja siinä. Myös edustusjoukkueen harjoitukset jouduttiin sunnuntaina perumaan. Niinpä myöhään sunnuntai-iltana La Liga teki virallisen ja odotetun päätöksen: ottelu Lugo-Almería siirrettiin myöhempään ajankohtaan.