Unai Simón on ollut reilun vuoden ajan Espanjan A-maajoukkueen ykkösmaalivahti onnistuttuaan syrjäyttämään David De Gean tolppien välissä.

24-vuotias Simón on pelannut jo 20 A-maaottelua.

Athleticin syyskausi on sujunut heikosti, mutta Simón on ollut mies paikallaan. Athleticin oma kasvatti on pitänyt useasti joukkuettaan pystyssä.

Marca haastatteli Simónia, jolla ei ole minkäänlaista kiirettä jättää Athleticia. Joukkueen edellinen ykkösvahti Kepa Arrizabalaga jätti Athleticin kesällä 2019 siirryttyään jopa 80 miljoonan eurolla Chelseaan. Kepa on jäänyt Lontoossa kakkosvahdin rooliin. Simón on sen sijaan valmis edustamaan Athleticia vaikka loppu-uransa ajan.

– Aion jäädä Athleticiin niin pitkäksi aikaa kuin seura haluaa minun pelaavan täällä. Olen kaiken mahdollisen velkaa Athleticille ja haluan kiittää heitä parhaalla tavalla, joka on pelata San Mamésin tolppien välissä viikonlopusta toiseen, Simón vakuutti.

Athleticin ja Espanjan A-maajoukkueen pelitavat ovat hyvin erilaiset. Athletic suosii suoraviivaista jalkapalloa, eikä Simónin pidä pelata juurikaan jalallaan. Maajoukkueessa asiat ovat toisin. Pallonhallintaan perustuvassa tavassa Simón avaa usein peliä ja syöttöjen on oltava millintarkkoja.

– Et pelaa koko uraasi vain yhden valmentajan alaisuudessa ja sinun on sopeuduttava erilaisiin pelitapoihin. Minulle suoraviivainen peli on helpompaa, mutta jos haluan pelata maajoukkueessa, on minun pelattava niin, miten Luis Enrique haluaa. Maajoukkue on kasvattanut minua paljon, koska olen kokenut jotain sellaista, jota en ollut aiemmin kokenut ja se auttaa aina kehittymään.