Tiistai tarjosi tämän kauden Copa del Reyssä ensimmäiset isot yllätykset, kun kaksi ensimmäistä La Liga -seuraa putosi cupin jatkokierroksilta. ”Kaatuneet Goljatit” olivat Alavés ja La Ligan sarjajumbo Levante, jotka taipuivat vieraissa kolmannen sarjatason Alcoyanolle ja Linaresille.

Suurimmasta uroteosta vastasi illan viimeisenä päättyneessä ottelussa Alcoyano, joka pudotti La Ligassa yhä voitoitta olevan Levanten rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Alcoyanon saavutusta korostaa, että se pelasi koko jatkoajan alivoimalla, kun keskikenttäpelaaja Ángel López ajettiin 83. minuutilla ulos suoralla punaisella.

Alcoyanolle cup-yllätykset ovat tuttuja, sillä viime kaudella se pudotti Copa del Reystä ensin pääsarjaseura Huescan ja sitten itsensä Real Madridin. Jälkimmäisessä ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin maalivahti José Juan, ja sama mies oli sankari Levante-pelissäkin. 42-vuotias José Juan torjui rankkarikisassa kaksi yritystä, joista toinen oli ratkaiseva Enis Bardhin veto, ja niin Alcoyano sai laittaa juhlat pystyyn.

José Juan on pelannut pitkällä urallaan vain yhden La Liga -ottelun, ja siinäkin vain 37 minuuttia. Tuo ottelu pelattiin toukokuussa 2003. Peli oli Celta Vigo-Racing Santander, ja José Juan edusti tuolloin vielä kasvattajaseuraansa Celta Vigoa.

Levanten neljästä ampujasta pilkussaan onnistui vain yksi (José Luis Morales), kun Bardhin lisäksi rankkarinsa hassasivat Pepelu ja Roger Martí. Alcoyanon neljästä laukojasta onnistui kolme.

Kummallakin joukkueella oli ottelussa kaksi kahden maalin tehnyttä pelaajaa. Alcoyanolta onnistui kahdesti marokkolaiskärki Mourad El Ghezouani ja Levantelta Dani Gómez. Levanten 2-3-kavennuksen tehnyt Roberto Soldado vaihdettiin jatkoajalla pois, sillä Soldadolla oli varoitus alla ja hän kävi pahasti ylikierroksilla. Alcoyanon Carlos Blancon 3-1-johtomaali oli illan komein, hieno laukaus ylänurkkaan.

#CopaDelRey #LinaresAlavés #ElLinaresSIEMPREvuelve 💙

Vaikka Levante pitikin ottelussa palloa enemmän, voitti Alcoyano laukaukset kohti maalia 8-5. Alcoyano eteni cupissa 32 joukkoon ansaitusti. Levanten kriisi sen sijaan syvenee.

Toisesta jättiläisenkaadosta vastasi Alcoyanon tavoin kolmannella sarjaportaalla pelaava Linares, joka pudotti Alavésin maalein 2-1. Myös Linaresin voitto oli hyvin ansaittu, sillä se voitti laukaukset kohti maalia 9-4. Voittomaalin teki 73. minuutilla hyökkääjä Nando Copete.

Koville joutuivat La Liga -seuroista myös Celta Vigo ja Espanyol, jotka kuitenkin cupissa jatkavat. Gerard Piquén omistama Andorra pakotti Celtan jatkoajalle, jolla Santi Mina teki vieraille vapauttavan voittomaalin. Palencia puolestaan johti 40 minuutin ajan ottelua Espanyolia vastaan, kunnes kiinalainen Wu Lei teki Espanyolille tasoitusmaalin heti toisen puoliajan alussa. Voittomaalin teki Sergi Gómez 86. minuutilla. Espanyol vei ottelun maalintekoyritykset nimiinsä luvuin 27-3.

Sumu vaikeutti sekä Celta Vigon että Espanyolin matkustamisia. Celta Vigon suunnitelma palata Vigoon tiistai-iltana siirtyi keskiviikolle sumun vuoksi, ja Espanyol puolestaan joutui laskeutumaan menomatkalla Madridiin Valladolidin sijaan kentän yllä olleen sumun vuoksi.

Fuenlabrada selvitti omassa cup-taistossaan tiensä jatkoon, vaikka kotijoukkuelle UD Sansella oli rangaistuspotkussa jo ottelupallo puolellaan. Jatkopaikasta huolimatta Fuenlabrada tiedotti ottelun jälkeen erottaneensa toimestaan päävalmentajansa José Luis Oltran.

Tiistain cup-otteluiden tulokset:

Andorra-Celta Vigo 1-2ja.
UD San Sebastián Reyes-Fuenlabrada 0-0 (rp.4-5)

Primera RFEF (3.sarjataso): Rayo Majadahonda, Linares ja Alcoyano

Copa del Rey jatkuu keskiviikkona 11 ja torstaina 9 ottelun voimin. Seuraavan eli neljännen kierroksen arvonta suoritetaan perjantaina. Tuolle kierrokselle mukaan tulevat viimeisetkin neljä joukkuetta: Real Madrid, Atlético Madrid, Barcelona ja Athletic Bilbao.