Real Madrid porhaltaa entistäkin vakuuttavammin La Ligan sarjakärjessä, kun se kaatoi Santiago Bernabéulla pelatussa Madridin derbyssä hallitsevan mestarin Atlético Madridin 2-0. Los Blancos oli ottelussa hallitsevampi osapuoli, joskin laukaukset kohti maalia kirjattiin Atléticolle 3-6. Hyvin pelannut Thibaut Courtois venyi Madridin maalilla muutamaan erinomaiseen torjuntaan, mutta Atléticon parhaat paikat olivat silti lähinnä puolittaisia.

Pelin voittomaalista vastasi jo varttitunnin pelin jälkeen kukapas muukaan kuin Karim Benzema. Casemiro käynnisti nopean hyökkäyksen keskialueen pallonriiston jälkeen, ja Benzema jakoi pallon oikeaan laitaan Viniciukselle. Viniciuksen millintarkka keskitys löysi boksista vapaaksi unohdetun Benzeman, joka laukoi tarkalla puolivolleylla pallon maaliin. Maali oli La Ligan maalitilastoa johtavan Benzeman kauden kolmastoista.

Kun seura- ja maajoukkueissa tehdyt maalit lasketaan yhteensä, on Benzema tehnyt vuonna 2021 jo 45 maalia, koko uransa parhaan saldon. Edelle mahtuu vain neljä pelaajaa, joista ylivoimaista Robert Lewandowskia lukuun ottamatta kaikki ovat vielä iskuetäisyydellä.

Pedro Martin

@pedritonumeros
1-0 Madrid-Atlético Minuto 16. Gol entre la pareja de esta Liga: pase de Vinícius para que marque Benzema.

Benzema en esta Liga:
13 goles y 6 asistencias

Vinícius en esta Liga:
10 goles y 3 asistencias

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
Los cinco máximos goleadores del fútbol mundial (club y selección) en el año 2021:

66 Lewandowski
47 Mbappé
47 Haaland
46 Cristiano
45 BENZEMA

Toisen kerran Real Madrid juhli maalia 57. peliminuutilla. Jälleen pallo liikkui keskialueelta nopeasti kohti maalintekosektoria ja hyvän viimeisen syötön tarjosi Vinicius. Viimeistelystä otti vastuun ja kunnian Marco Asensio, joka laukoi tasapainoisesti alanurkkaan. Maali oli Asension ensimmäinen Atlético Madridia vastaan. Pelin alla kuukauden pelaaja -palkinnon pokanneesta Viniciuksesta puolestaan tuli tällä vuosituhannella ensimmäinen pelaaja, joka syötti kaksi maalia Realin ja Atléticon välisissä Madridin derbyissä.

OptaJose

@OptaJose
2 - Vinícius Júnior 🇧🇷 has become the first player to provide two assists in a @LaLigaEN derby between Real Madrid and Atlético de Madrid in the 21st century. Galactic.

Kaikki kilpailut mukaan lukien kymmenennen peräkkäisen ottelunsa voittanut Real Madrid johtaa La Ligaa nyt kahdeksan pisteen erolla Sevillaan, joka on tosin pelannut ottelun vähemmän. Atlético Madridiin on eroa jo 13 pistettä ja Barcelonaan 18. Myös näillä kahdella on ottelu rästissä. Atléticon sarjasijoitus on tässä vaiheessa neljäs.

Atléticon kannalta huolestuttavaa on, että se on päästänyt tällä kaudella 16 ottelussa 18 maalia. Puolustus ei ole entisensä, sillä viime kaudella 18 päästettyä tuli täyteen vasta 28 ottelussa, ja kaudella 2015-2016 Atlético päästi yhteensä vain tuon 18 maalia.

Atléticoa vähemmän maaleja (per peli) ovat tällä kaudella päästäneet Sevilla, Athletic Bilbao, Real Madrid, Real Sociedad, Villarreal, Real Betis, Rayo Vallecano ja Espanyol.

Pedro Martin

@pedritonumeros
El Atlético ya ha recibido 18 goles en esta Liga (16 partidos).

El Atlético recibió 18 goles en las 28 primeras jornadas de la última Liga.

El Atlético recibió 18 goles en la Liga 2015-16 completa.

La defensa del Atlético de Simeone ya no es lo que era.