Manuel Pellegrinin valmentama Real Betis pelaa kerrassaan erinomaista sarjakautta. Sunnuntaina sevillalaisseura kellisti Real Sociedadin peräti 4-0 ja nousi vain pisteen päähän naapuriseura Sevilla FC:stä. Sarjakärki Real Madridiin kolmantena olevalla Betisillä on takamatkaa kuusi pistettä, mutta Real Madrid pelaa oman 17. kierroksen ottelunsa Atlético Madridia vastaan vasta sunnuntain myöhäisillassa.

Ensimmäisellä puoliajalla myös vahvan alkukauden pelannut vierasjoukkue Real Sociedad oli selvästi niskan päällä, mutta maaliin se ei palloa saanut. Sen sijaan Real Betis yhtä osumaa tuuletti.

Maalin voi laittaa melko täysin vieraiden maalivahti Álex Remiron piikkiin. Remiro seikkaili jostain syystä kaukana omalta maaliltaan, ehkä 30 metrissä, kun Real Sociedad avasi pitkällä avauksella vasempaan laitaan. Pallon lähettyvillä oli useita molempien joukkueiden kenttäpelaajia, eikä Remiro ehtinyt ikinä koskea palloon. Sen sijaan Willian José vapautti näppärällä pyörähdyksellä Álex Morenon maalipaikkaan, ja vasen laitapuolustaja sijoitti varmasti pallon tyhjänä häämöttäneeseen maaliin.

Toinen puoliaika oli tapahtumien puolesta jo tasaisempi, ellei lievästi Betisin hallintaakin. Maalit menivät ainakin Betisille selkeästi 3-0.

Ensimmäisen maaleista teki elämänsä syksyä pelaava Juanmi, joka puski topparien välistä Morenon nappikeskityksen alanurkkaan. Tällöin pelattiin 57. minuuttia. Maali oli Juanmille jo kauden kymmenes.

Kymmenen minuuttia myöhemmin vieraiden maalissa soi taas. Nyt Remiron avaus katkaistiin keskialueella, ja Real Betis käynnisti nopean hyökkäyksen. Kaikki lähti Willian Josén hyvästä olkapääjatkosta, ja viimeistelystä vastasi Nabil Fekir.

Real Sociedad tavoitteli loppukiriä vielä triplavaihdon kautta, mutta viimeisenkin maalin teki Real Betis. Nyt Sergio Canales vapautti maalintekoon illan suurimman sankarin Álex Morenon, joka teki illan toisen maalinsa.

OptaJose

@OptaJose
3 - Álex Moreno 🇪🇸 has both scored and assisted in the same game for the first time in @LaLigaEN (115 appearances), becoming the first @RealBetis_en defender to be involved in three goals in the same game in the competition in the 21st century (two goals and an assist). Stellar.

Lopussa Betis vaihtoi kentälle myös Ykkösen EIF:ssä vuosina 2016-2017 pelanneen norsunluurannikkolaisen Paul Akouokoun. Ottelu oli ensi viikolla 24 vuotta täyttävälle Akouokoulle kauden kuudes Real Betisin otteluissa ja kolmas La Ligassa.

Kautensa hyvin aloittaneelle Real Sociedadille tappio oli La Ligassa kolmas perättäinen. Ilman maaleja se on jäänyt jo neljässä La Liga -pelissä peräkkäin. Ennen tätä maalitonta putkea Real Sociedad oli vielä La Ligan kärjessä.

Sevillan kaksi suurta seuraa eivät ole vielä koskaan La Ligan historiassa olleet näin edistyneessä vaiheessa kautta sarjan kolmen parhaassa joukossa.