Radamel Falcao siirtyi elo-syyskuun vaihteessa vapaana agenttina Rayoon.

Kokenut kolumbialaiskärki on yksi Rayon seurahistorian nimekkäimmistä hankinnoista.

Rayo on pelannut kerrassaan upean syyskauden. Piskuinen sarjanousija on parhaillaan La Ligassa sensaatiomaisesti kuudentena.

Falcao on kärsinyt loukkaantumisista, mutta on onnistunut siitä huolimatta viidesti maalinteossa, vaikka on pelannut vasta noin 350 minuuttia La Ligassa.

Club del Deportista haastatteli Falcaota, joka kertoi mielipiteensä muun muassa La Ligan tasaisuudesta.

– Ehkä nykyään huippuseurojen ja muiden välinen ero ei ole enää niin suuri. Suurseurat voivat aina taistella kärkisijoista, koska heillä on rahaa hankkia huippupelaajia ja siten luoda loistavia joukkueita, mutta mielestäni tällä hetkellä La Liga on paljon tasaisempi ja ottelut ovat intensiivisempiä, Falcao summasi.

– Minulle tämä on upea haaste. Pelaan työväen lähiöseurassa, jonka kannattajat ovat hyvin intohimoisia seuraansa kohtaan. Kannattajilla on hyvin selvät arvot. Mielestäni olen myös hyvin intohimoinen pelaaja, joka yrittää aina antaa parhaansa, joten olen todella ylpeä ja iloinen voidessani pelata tällaisessa seurassa. Se motivoi minua auttamaan Rayoa kehittymään niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Falcao pelaa hyökkääjälle varsin poikkeuksellisessa pelinumerolla. Numero 3 koristaa Falcaon pelipaitaa.

– Isäni oli toppari ja pelasi paljon sillä numerolla, joten valitsin sen pelinumerokseni isäni kunniaksi. Hän ei ole enää keskuudessamme, joten kunnioitan häntä tällä, Falcao viittasi pelinumeroonsa.

Falcaolta kysyttiin, miltä tuntuisi voittaa La Ligan parhaalle maalintekijälle jaettava Pichichi.

– Olisi upeaa voittaa Pichichi. En ole aiemmin voittanut sitä ja se olisi unelmien täyttymys.

Lähde: MARCA