Júnior Firpo pelasi Barcelonassa vuodet 2019-21.

Vasen laitapuolustaja jäi Barcelonassa olemattomalle vastuulle ja pääsi kahden vuoden aikana yhteensä vain 22 kertaa avauskokoonpanoon. Júnior toimi lähinnä Jordi Alban varamiehenä.

Júnior siirtyi kesällä Barcelonasta Leedsiin. Espanjalaispuolustaja on saanut Leedsissä varsin mukavasti peliaikaa.

Què T’hi Jugues haastatteli Júnioria, joka kertoi pettyneensä Barcelonassa pahemman kerran Ronald Koemaniin.

– Menetin innokkuuteni jalkapalloa kohtaan ja huomasin, miten tärkeä perheeni on minulle. Koemanin kanssa oli asioita, joita en ymmärtänyt. Joskus hän oli epäkunnioittava minua ja joukkuetovereitani kohtaan. En ymmärtänyt, miksi ottelun jälkeisenä päivänä harjoituksissa Koeman jäi valmentajan koppiinsa, kun vaihtopelaajilla oli mahdollisuus näyttää hänelle osaamistaan. Jos olen vaihtopelaaja, on minun päästävä näyttämään taitojani valmentajalle, Júnior kummasteli Què T’hi Juguesin haastattelussa.

Júnior syyttää Koemania valehtelusta.

– Pyysin Koemanilta selitystä ja hän alkoi valehtelemaan minulle. Sillä hetkellä mietin, miksi enää pyytäisin minkäänlaisia selityksiä. Hän sanoi minulle asioita, joissa ei ollut mitään järkeä. Koeman väitti minun harjoittelevan huonosti ja luovan huonoa ilmapiiriä pukukopissa. Kysykää keneltä tahansa Barcelonan nykyiseltä pelaajalta, pitääkö se paikkansa ja katsotaan, vastaako yksikään myöntävästi.

– En tiedä, mitä huonon ilmapiirin luominen pukukopissa tarkoittaa. Oletan hänen viitanneen asenteeseeni. Eihän siinä ole mitään järkeä. Minun kaltainen nuori pelaaja saapuu pukukoppiin, joka on voittanut kaiken mahdollisen ja monet ovat viettäneet koko elämänsä siellä. Mielipiteeni ei vaikuttaisi mitenkään heihin.

Júniorin nykyinen päävalmentaja Marcelo Bielsa on tunnettu siitä, miten aktiivisesti hän käyttää videokuvaa avatakseen pelaajille vastustajiensa pelitapoja. Júnior ei tottunut siihen Barcelonassa.

– Emme katsoneet videoita vastustajasta Ernesto Valverden, Quique Setiénin tai Koemanin alaisuudessa. Bielsan kanssa katsomme niitä hyvin paljon.