Barcelona ja Sevilla eivät edenneet Mestarien liigan pudotuspeleihin.

Ilman panosta pelannut Bayern München voitti Barcelonan tyylipuhtaasti 3-0. Samaan aikaan Benfica voitti omassa ottelussaan Kiovan Dynamon 2-0, eli nappasi lohkon toisen jatkopaikan pudottaen Barcelonan Eurooppa-liigaan. Kyseessä on ensimmäinen kerta 20 vuoteen, kun Barcelona ei etene Mestarien liigan lohkostaan jatkoon.

Barcelona teki lohkovaiheen aikana kuudessa ottelussa yhteensä vain kaksi maalia, jotka kummatkin syntyivät Kiovan Dynamon verkkoon.

Sevilla hävisi Itävallassa RB Salzburgille 0-1 ja jäi siten lohkonsa kolmanneksi. Sevillan oli pakko voittaa ottelu edetäkseen Mestarien liigan pudotuspeleihin. Sevilla pelaa siten Barcelonan kanssa Eurooppa-liigan pudotuspeleissä.

Barcelona pysyi pelillisesti Bayernin mukana avausjaksolla, vaikka isännät viimeistelivätkin kaksi maalia ennen taukoa. Bayern näytti pelaavan puolivaloilla, mutta silti isännät olivat niskan päällä. Thomas Müller puski Bayernin maalin etumatkalle 34. minuutilla. Pallo ylitti juuri ja juuri maaliviivan. Hetkeä myöhemmin Leroy Sané laukoi noin 25 metristä Bayernin toisen maalin. Laukaus näytti uppoavan varsin helposti Marc-André ter Stegenin selän taakse. Tauolle mentiin Bayernin 2-0 -johdossa.

Bayern oli Barcelonaa parempi myös toisen jakson ensimmäiset 20 minuuttia. Julen Nagelsmannin miehistö hallitsi palloa ja kykeni luomaan lukuisia maalipaikkoja. Jamal Musiala siirsi maalin edustalta Bayernin 3-0 -johtoon 62. minuutilla. Bayernilla oli myös Musialan maalin jälkeen muutama laadukas paikka.

Barcelonalle putoaminen Eurooppa-liigaan on suorastaan valtava pettymys ja keskiviikkoillan tappio kruunaa surkean syyskauden. Barcelona on La Ligassa seitsemäntenä 16 pistettä perässä Real Madridia.

Itävallassa Sevilla oli pakkovoiton edessä, mutta toisin kävi. Noah Okafor siirsi RB Leipzigin johtoon 50. minuutilla. Julen Lopeteguin suojatit hakivat vimmatusti tasoitusmaalia varsin talvisissa olosuhteissa, mutta se jäi haaveeksi. Sevillan iltapuhde vaikeutui entisestään 64. minuutilla, kun Joan Jordán sai punaisen kortin.

Atalantan ja Villarrealin välinen ottelu siirrettiin torstaille Bergamon surkeiden sääolosuhteiden vuoksi.