Celta Vigo hävisi La Ligan sunnuntain myöhäisottelussa kotikentällään Valencialle ottelussa, jossa tapahtumia riitti. Jo jutun otsikossa mainittu seuraikoni on tietenkin Celta Vigon Iago Aspas.

34-vuotias Aspas aloitti ottelussa maalinteon 11. minuutilla. Celta Vigo riisti terhakalla prässillä Valencialta pallon, Aspas eteni rangaistusalueen oikeaa laitaa, hämäsi katseellaan syöttöä, teki kelpo askelharhautukset ja sijoitti ulkosyrjällä pallon takanurkkaan. Kerrassaan komea osuma ja taitavaa yksi yhtä vastaan pelaamista. Maali oli Aspasille kasvattajaseuransa Celta Vigon edustusjoukkueessa 173:s (La Ligassa 122) ja tämän kauden La Ligassa seitsemäs. Maaleista neljä on tullut neljässä viime ottelussa.

Kirmatessaan kohti kulmalippua maaliaan juhlimaan Aspas tunsi selvästi jalassaan jonkinlaisen loukkaantumisen (ilmeisesti oikeassa nivusessa). Kun maalin syöttänyt Brais Méndez hyppäsi hänen niskaansa tuulettamaan, karisti Celtan kapteeni hänet vakavalla naamalla alas, riisui paitansa ja kävi nurmen pintaan makaamaan. Paidanriisumistuuletus on toki tuttu näky kentiltä, mutta harvoin näin lakonisena ja ilottomana.

Kuten kaikki tietävät, tulee paidan riisumisesta automaattisesti varoitus. Niin tuli Aspasillekin, ja siinä olikin koko homman juju. Aspas tiesi varoituksen olevan hänelle kauden viides ja johtavan yhden ottelun pelikieltoon. Kun hän samalla aavisti, että jalkavamma pitää hänet seuraavalta kierrokselta sivussa, näki mies tilaisuuden nollata varoitustilinsä sairauslomansa aikana. Siitä voidaan sitten keskustella, oliko temppu älykäs vai epäurheilijamainen. Eikä liene pois suljettua, että La Liga pidentäisi pelikieltoa, jos se tulkitsee varoituksen varmuudella tahalliseksi.

Aspas sinnitteli kentällä vielä viisi minuuttia, mutta näytti penkille heti vaihtoa. Hänet korvasikin 16. minuutilla perulainen Renato Tapia.

Vierasjoukkue Valencia tasoitti pelin 18. minuutilla. Puolustaja antoi maalivahti Matías Diturolle vaikean syötön alapäin, Dituro hätääntyi paineen alla ja antoi niin ikään huonon syötön omalle puolustajalleen. Valencia riisti irtopallon ja 22-vuotias Hugo Duro tasoitti ottelun jo toisella hyvästä prässistä seuranneesta maalista.

Voittomaali nähtiin, kun toista puoliaikaa oli pelattu kahdeksan minuuttia. Celta Vigossa aiemmin kaksi kautta pelannut Maxi Gómez ampui pallon noin 15 metristä verkkoon ja jätti korrektisti tuuletuksen väliin. Gómezin maalista iso kiitos kuuluu Valencian kapteeni José Gáyalle, joka riisti pallon puolessakentässä hyvällä väliintulolla, eteni ja lähetti rangaistusalueen rajalle erittäin tarkan pitkän syötön.

Vain hetkeä maalin jälkeen Valencian Jasper Cillessen esitti todellisen game-saverin, kun hän torjui loistavasti alakulmasta Santi Minan hyvän puskun. Kaikkiaan Cillessenille tilastoitiin neljä torjuntaa. Ottelun toinen puoliaika oli erittäin fyysinen ja monet pelaajat saivat lievempiä tai kovempia kolhuja. Maaleja ei kuitenkaan enää nähty, vaan avausmaalissa hyvin prässänneen Maxi Gómezin toisen puoliajan alun maali jäi pelin viimeiseksi.

Molemmilla joukkueilla oli ennen sunnuntaita allaan viisi tappiotonta ottelua peräkkäin, mutta nyt Celta Vigo sai taipua. maalein 1-2. Vierasjoukkue Valencian voitto nosti La Ligan sarjataulukossa kahdeksanneksi.