Raphaël Varane on maailmanmestari, kolminkertainen Espanjan mestari ja peräti nelinkertainen Mestarien liigan voittaja. Kaikki neljä Real Madridin paidassa.

Tähtitoppari ansaitsee nykyisin leipänsä Valioliigan Manchester Unitedissa. Hän kertoi Telegraphille Real Madridin hurjasta voittamisen kulttuurista.

– Kun voitat Real Madridissa Mestarien liigan, niin eivät kannattajat tule onnittelemaan sinua. He sanovat siihen, ”hyvä homma”, voittakaa uudestaan, Varane kertoi.

– Tuo tapahtui jo ensimmäisellä kerralla, mutta voitimme pokaalin vielä kolmesti sen jälkeen. Joka kerta kannattajat kehoittivat ainoastaan toistamaan saavutuksen seuraavalla kaudella.

Ranskalaisen mielestä pitäisi kyetä nauttimaan saavutuksistaan, mutta aina ei vain ole siihen mahdollisuutta. Esimerkiksi Mestarien liigan finaalin jälkeen saattaa olla vuorossa MM-kisat.

– Joskus teki mieli ottaa aikalisä ja juhlia menestystä edes hetken.

– Juuri tästä syystä Real Madrid on niin erityinen. Siellä on aivan toisenlainen mentaliteetti.

Varane kertoo, että osin juuri se oli syy hänen lähtöönsä. Keskuspuolustaja korostaa, että hän piti siitä voitontahdosta ja asenteesta, mutta kaipasi jotain uutta. Toisenlaista ympäristöä.

Ranskalainen on ollut sivussa tositoimista 2. marraskuuta lähtien. Hän loukkasi reitensä Manchester Unitedin Mestarien liigan ottelussa Atalantaa vastaan.