Barcelona ja Betis iskevät yhteen lauantaina Camp Noulla.

Barcelonan kasvatti ja seuran edustusjoukkueessa vuosina 2009-16 yli 100 ottelua pelannut Marc Bartra kohtaa viikonloppuna entisen seuransa.

Bartra on pelannut Betisissä vajaan neljän vuoden ajan. Bartra on jäänyt kuluvalla kaudella varsin pienelle vastuulle Manuel Pellegrinin alaisuudessa, mutta toivoo pääsevänsä kentälle lauantaina.

SER haastatteli Bartraa huippuottelun alla ja toppari otti kantaa muun muassa Xavin Barcelona-pestiin.

– Mielestäni Xavin alaisuudessa Barcelona on ollut positiivisesti pelannut joukkue. Mielestäni Xavin kädenjälki näkyy jo nyt etenkin taktisella puolella. Barcelona on pelannut korkealla tasolla. Barcelonan ja Betisin välinen ottelu on yksi La Ligan mielenkiintoisimmista ja viehättävimmistä otteluista, Bartra totesi SER:lle.

Dani Alves palasi hiljattain Barcelonaan. Konkaripuolustaja saa peliluvan vuodenvaihteessa. Bartra ja Alves pelasivat usean vuoden ajan yhdessä Barcelonassa.

– Aluksi se yllätti minut. Alvesilla on synnynnäinen kilpailijan luonne. Olen vakuuttunut siitä, että hän pelaa Barcelonassa hyvin ja vie sen seuran sinne, missä he ansaitsevat olla. Alves ja Joaquín ovat kaksi suurinta persoonaa, kenen kanssa olen saanut jakaa pukukopin.

Bartra on iloinen siitä, miten paljon Barcelonan omia kasvatteja pelaa tällä hetkellä seuran edustusjoukkueessa.

– Tilastot kertovat, että silloin kun Barcelonalla on mahdollisimman paljon omia kasvatteja edustusjoukkueessa, menestyy seura urheilullisesti keskivertoa paremmin. Lisäksi puhumme hyvin laadukkaista nuorista pelaajista, jotka kykenevät vielä kehittymäänkin. He tuntevat seuran ja kannattajat ovat innoissaan, kun joukkueessa on omia kasvatteja.

Lähde: SER