Real Madrid isännöi kotoisella Santiago Bernabéullaan keskiviikkona Athletic Bilbaon ryhmää. Kotijoukkue lähti kamppailuun La Ligan johdossa. Bilbao majaili sarjataulukossa sijalla seitsemän.

Kotijoukkue ei ollut hävinnyt ainuttakaan ottelua kotonaan. Saldona oli neljä voittoa ja kaksi tasapeliä.

Vauhdikas ja erittäin avoin ottelu päättyi lopulta Real Madridin 1-0-voittoon.

Kumpikin joukkue lähti kamppailuun vauhdilla. Heti alusta asti tilanteita syntyi ja mistään tarkkailusta ei ollut tietoakaan.

Hurjavireinen Karim Benzema pääsi ensimmäisen vartin aikana kahdesti yrittämään. Toisen päällään ja toisen laukoen, mutta Espanjan maajoukkuevahti Unai Simón veti pidemmän korren kummallakin kerralla.

Hiljalleen tilanteita alkoi putoilemaan useita myös Los Blancosin maalille. Athletic sai Real Madridin suorastaan surkean puolustamisen avustuksella muutaman erinomaisen sauman.

Ensin noin 23 minuutin pelin jälkeen vieraat heittivät pitkän pallon Real Madridin puolustuslinjan selustaan. David Alaba arvioi tilanteen täysin pieleen ja päästi pallon läpi.

Iñaki Williams juoksi hänen takaansa tilanteeseen, mutta sekosi täysin jalkoihinsa ja varsinainen laukaus jäi tekemättä kokonaan.

Pari minuuttia tästä Raúl García pääsi aivan kaikessa rauhassa puskemaan vitosen alueen sisältä. Iker Muniain antoi tilanteeseen upean keskityksen. Thibaut Courtois teki upean torjunnan, mutta kyllä viimeistelykin jätti toivomisen varaa.

Peli aaltoili ja puolittaisia tilanteita tuli kumpaankin päähän kenttää. Vieraat pääsivät avausjaksolla hämmentävän helposti ohittamaan Real Madridin kokeneen keskikentän, jota tähdittivät tutut Toni Kroos, Casemiro ja Luka Modrić.

Kroos pääsikin kymmenisen minuuttia ennen avausnelivitosen loppua kokeilemaan kaukaa. Simón torjui jälleen, mutta vähän pompotellen.

Raúl Garcíalla oli todellinen tuhannen taalan paikka avausjaksolla, mutta pusku meni päin maalivahtia. Getty Images.

Lähes heti perään madridilaiset tulivat jälleen ja tällä kertaa edes maajoukkuevahti ei voinut lopputulemalle mitään. Marco Asensio laukoi boxin rajalta. Sen Simón vielä otti hienosti, mutta jatkotilanteesta Modrićin epäonnistunut laukaus kimposi kuin tarjottimella Benzemalle. Tällä oli helppo työ laittaa pallo maaliin.

Vierasjoukkueen esitys oli kokonaisuutena heikohko, mutta ei Real Madridin palloton pelaaminen aiheuttanut sekään varmasti Carlo Ancelottille suurempaa tyytyväisyyden tunnetta.

Toinen jakso alkoi jälleen lievässä Real Madrid -hallinnassa, mutta kumpikin joukkue esiintyi tasapainoisemmin sekä hieman tarkemmin.

Kotijoukkueen peliä leimasi silti sama vitsaus, kuin avausnelivitosella. Kommunikaatio vaikutti olevan todella puuttellista huippujoukkueelle. Éder Militão aiheutti sydämentykytyksiä madridilaisille laittamalla päänsä väliin tilanteessa, joka oli täysin Courtoisin pallo.

Hetkeä myöhemmin toisessa päässä Benzema meni väliin tilanteessa, jossa Ferland Mendy olisi päässyt jysäyttämään vastapalloon.

Toisen jakson ensimmäinen todellinen maalitilanne siunaantui Kroosille. Lucas Vázquez toi pallon oikealta laidalta alueelle ja syötti Modrićille, joka laittoi näppärän pikku kantapääjatkon saksalaiselle. Laukaus viuhui kuitenkin hivenen ohi maalin oikealta puolelta.

Pian tämän jälkeen Athletic sai taas muutaman tilanteen. Madridin puolustus rakoili jälleen. Noin tunnin kohdalla Dani García varmasti luuli jo tekevänsä maalin. Hänet oli unohdettu täysin yksin kotijoukkueen topparien väliin. Vázguez kuitenkin liukui pallon eteen upeasti.

Parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa Muniain antoi jälleen upean sivuvapaapotkun ja taas Real Madridin erikoistilannepuolustaminen ontui pahasti. Unai Núñez pääsi aivan yksin yrittämään viimeistelyä maalin edustalta, mutta hän ei osunut päällään palloon kunnolla.

Carlo Ancelottin kasvoilta alkoi paistamaan huoli jo hyvissä ajoin, koska Real Madridin puolustaminen jätti paljon toivomisen varaa. Getty Images.

Vaihdosta vierailta kentälle tullut Oihan Sancet sai 75. minuutilla hienolla yksilösuorituksellaan luotua itselleen maalitilanteen. Hyökkääjä purjehti Real Madrid -puolustuksen läpi ja viimeisimpänä hän ohitti Alaban.

Courtois kuitenkin torjui laukauksen. Athleticilla oli tässä kohtaa ollut paikkoja jopa kolmeen tai neljään maaliin, mutta viimeistely oli heikolla tasolla.

Kymmenisen minuuttia tästä Mikel Vesga pääsi yrittämään tällä kertaa, mutta vierasjoukkue ei vieläkään saanut palloa maaliin.

Pari minuuttia myöhemmin Sancet pääsi yrittämään vasemmalla jalallaan, mutta tällä kertaa eteen liukui Federico Valverde.

Real Madrid voitti lopulta kamppailun 1-0 ja siihen se saa olla todella tyytyväinen. Athleticilla oli selvästi paremmat maalipaikat ja vieraiden olisi pitänyt tehdä useampikin maali.

Lopputulos: Real Madrid 1 – 0 Athletic Bilbao